FAQ

FAQ
(FREQUENTLY ASKED QUESTIONS / VEEL GESTELDE VRAGEN)

Het aantal vragen en antwoorden hieronder is op dit moment nog vrij klein. Dit is een direct gevolg van het feit dat deze site nog erg jong is. Het is dus goed mogelijk dat uw vraag er nog niet bij staat.

Heeft u vragen waarvan het antwoord niet op deze website gegeven wordt, stel ze ons dan gerust via het forum op deze site. Wij zullen nieuwe vragen en de bijbehorende antwoorden op deze pagina en op het Forum publiceren.

Hoe vaak mag ik iets plaatsen?

In principe mag je op bloCnoot.nl zo vaak iets plaatsen als je wilt. We vertrouwen erop dat je hier verantwoordelijk en sociaal mee omgaat.

Bedenk wèl goed, dat het grote nadelen heeft om vaak iets te plaatsen:

1.) Er is het sociale aspect.

Linksbovenin elk bloCnoot-scherm worden de vijf meest recente posts weergegeven. Dat is de plek vanwaaruit het meest naar de verhalen geklikt wordt.
Iedere bloCnoot-schrijver vindt het leuk als zijn of haar post door zoveel mogelijk bezoekers gelezen wordt. Houd daar rekening mee en druk elkaars posts dus niet te snel weg.

Als Admins zullen wij er ook zeker actie op ondernemen als wij merken dat één schrijver constant alle vijf de beschikbare posities van dat schermpje bezet houdt door achter elkaar te blijven posten.

Dat is gewoon niet sociaal, namelijk.

Daarbij: hoe vaker je een nieuwe post plaatst, hoe sneller de andere bezoekers hun interesse in jou als schrijver, en dus in jouw verhalen zullen verliezen. Als je elke dag iets post, vind jijzèlf het waarschijnlijk heel leuk dat er iets nieuws van jou staat. Maar bedenk dan, hoe jij het zou vinden als iemand anders het zou doen. Dan ga je als mede-bloCnoter waarschijnlijk al gauw iets krijgen van: “Pfff. Daar hèb je hèm/háár weer met de dagelijkse portie…”
Dat geldt net zo goed voor jouw mede-bloCnoters ten opzichte van jóúw verhalen…
Probeer het plaatsen van een nieuwe post dus zó te timen, dat je mede-bloCnoters zullen denken: “Hé! Leuk! Een nieuwe post van — ! Die ga ik gauw lezen!”

2.) Er is het nadelige effect voor jouzelf.

Hoe vaker je een nieuwe post plaatst, hoe sneller de doorstroom in het “Recente posts”-schermpje zal zijn, dus hoe korter je post daar vermeld blijft staan en hoe minder hij gelezen wordt.

LET OP: Bij het geven van reacties op andermans posts worden de laatste vijf reacties onder “Recente reacties” vermeld. Hier kan het dus ook al gauw zijn, dat er alleen nog maar reacties van jou staan. Hierbij is dat minder een probleem dan bij recente posts, al is het natuurlijk leuk om ook eens een ànder zijn of haar plaatje in dat lijstje te zien staan.

Bij alles geldt: verandering van schrijver doet lezen!

Lidmaatschap: „Zijn er kosten aan een lidmaatschap verbonden?”

Nee. BloCnoot.nl is een site voor hobbyisten, bedacht, uitgevoerd en beheerd door hobbyisten, die het voor hun plezier doen. Er zijn dus geen enkele kosten aan een lidmaatschap verbonden.

Lidmaatschap: „Ik wil alleen maar verhalen lezen, moet ik dan ook lid worden van de site?”

Nee hoor. Als u alleen verhalen wilt lezen is dit niet nodig. De meeste verhalen zijn te lezen voor iedereen die de site wil bekijken. Op de Home-pagina worden de meest recent geplaatste verhalen en verhaalposts getoond. Onder de link "Alle verhalen" in het menu bovenaan elke pagina staat een lijst van alle verhalen op bloCnoot, gesorteerd op alfabet. Veel leesplezier!

Mocht u willen reageren op een verhaal, wat schrijvers vaak ontzettend waarderen, dan is het wel zaak dat u een ingelogde gebruiker bent.

Sommige schrijvers geven er, om uiteenlopende redenen, de voorkeur aan om hun verhalen alleen voor ingelogde gebruikers te posten — of zelfs voor een geselecteerde groep gebruikers. In dat geval is een verhaal niet te bereiken voor andere gebruikers en niet-ingelogde gebruikers. Dit is de keuze van de schrijver in kwestie. Wij bieden iedereen de mogelijkheid om deze afweging en keuze zelf te maken.

Ik zou graag een link naar mijn site op bloCnoot geplaatst zien. Doen jullie dat?

In en uit principe doen wij dit niet.

Dit betekent niet direct, dat wij niet achter andermans websites zouden kunnen staan.

De websites die in de pagina 'Links' vermeld staan, zijn stuk voor stuk door ons geselecteerd en op ons initiatief geplaatst met als belangrijkste criterium dat het sites zijn, die nuttig en behulpzaam kunnen zijn voor schrijvers bij de uitvoering van hun hobby.

Het is voor iedere geregistreerde bloCnoot-gebruiker mogelijk om een hyperlink naar zijn of haar website te plaatsen in zijn of haar 'Schrijvers'-profiel. Dat is voor iedereen zichtbaar.

Wij vinden dat voldoende.

Wij vertrouwen erop dat dit beleid bijdraagt aan een gezegende, plezierige beleving van het bloCnoot-concept.

Auteursrecht: „Zijn geposte schrijfsels auteursrechtelijk beschermd?”

Ja. Van alle origineel door u gemaakte werken hebt u automatisch de auteursrechten.

Het kan nuttig zijn uw werk officieel te laten registreren. Dit komt altijd van pas indien uw werk wordt nagebootst en u in een eventuele procedure wilt aantonen wanneer uw werk ontstaan is. Door uw werk te laten „stempelen” bij de plaatselijke Belastingdienst verkrijgt u op eenvoudige en goedkope wijze een sterk bewijsstuk van de geboortedatum van uw werk.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u onder het kopje „Links” op „Auteursrecht” klikken.