Keiharde dromen
Kd·501 Spijkerbroek
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 4 augustus 2013 | Bijgewerkt: 24 juli 2017 om 22:40 uur.
Woorden: 1853 | Leestijd: circa 8 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


15 reacties


 1. Haha, 501!!! =D
  Nóu vat ik hem wèl 😉

  Vind dat je de omgang tussen mensen (of ze een stel zijn of niet) altijd zo realistisch, en in bepaalde, daarvoor geschikte scènes ook mooi en liefdevol neer weet te zetten, Quizzy. Oók hier weer. Gewoon die kleine dingetjes… Dat is elke keer weer echt genieten!

  En gelùkkig laat God zich ook (en misschien juist wel meer en sterker, lijkt het soms) vinden buiten de kerk/ de kerkmuren en ondanks de kerkmensen…, gewoon in het dagelijks leven, in alledaagse situaties, werkt Hij door de mensen heen. Gelukkig wel! =)


  • Dank je, Rapunzel!

   Tja, die 501 was net zo’n nummer als de 222 of de 500. Daar móést ik gewoon iets speciaals mee doen! En met dit nummer had ik maar weinig keuze! =D

 2. Mooie post, dit! Het ‘lijkt’ niet nodig voor het verhaal, misschien, maar ik vind het wel erg mooi en ben benieuwd of Christianne en Sjors nog een nadere rol gaan spelen in het verhaal. Mooie mensen, in ieder geval.
  Ik bedoel dus niet dat het voor mij niet nodig is, deze post, maar dat een uitstapje naar twee mensen die een kleine ‘bijrol’ hadden eerder, voor mij even onverwacht was. Maar vooral vanwege de diepgang ervan had ik het niet willen missen!

  Klein puntje: volgens de Van Dale is het ‘de ceintuur’ en niet ‘het ceintuur’.

  Verder vind ik het heel mooi hoe je Christiannes worsteling om haar gedachten onder woorden te brengen verwoord, erg natuurlijk. En ook hoe je beschrijft hoe trots ze is op wat ze (weer) kan!

  Ik verwacht zomaar dat Christianne nog eens verder gaat praten met Fabiënne of Rosa of Daniël… ik hoop het in ieder geval!
  Erg mooi weer, EsQuizzy!


  • Dank je voor je reactie! =)
   Deze post had ik al langer in gedachten; het nummer was een gunstig getimede omstandigheid die zich spontaan voordeed. =)

   Lijkt niet nodig… misschien.
   Misschien is hij juist wel cruciaal om Daniel Welder te kunnen volgen. =)

   # ceintuur: aangezien Van Dale in dit geval hetzelfde aangeeft als de door mij meer gewaardeerde Woordenlijst, pas ik het even aan. Dank je voor de opmerkzaamheid! =)

   Christianne is binnen Kd (evenals Sjors, overigens) zo’n karakter dat zichzelf min of meer schrijft. =)

   Dank je voor alle complimenten, hoor! *bloos*

  • Graag gedaan, zowel van de ceintuur als van de complimenten : -) En echt oplettendheid was het niet… ik vond het meteen zo gek klinken omdat ik dacht dat het anders moest. Dus ik ben gaan kijken bij Van Dale omdat ik wilde kijken of ik het soms weer fout had, want dat komt me hier wel vaker voor dat ik mijn leven lang al het verkeerde lidwoord blijk te gebruiken!

 3. Ook daar waren twee handen voor nodig, zodat ze een dergelijke actie met haar stompje of met een puur cosmetische prothese wel had kunnen vergeten.

  Met een stompje kun je ook heel veel bereiken hoor! Ik ken iemand en die is er ontzettend handig mee. Kan autorijden, prachtig orgelspelen en nog veel meer dingen waar je soms verbaasd van staat! Is wel aangeboren, dus dat is natuurlijk wel een iets ander verhaal dan hier… 


Geef een reactie