Keiharde dromen
Kd·547 Opklaring
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 23 februari 2014 | Bijgewerkt: 20 maart 2016 om 07:28 uur.
Woorden: 1735 | Leestijd: circa 7 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


21 reacties

 1. Heerlijk gaat het voort zo!
  Mooie post, opnieuw. Wat fijn dat Chantal haar jongere zusje zo aanvoelt en stimuleert. En toch vermoed ik dat Chantal niet in de gaten heeft dat er iets is diep van binnen in Esther dat angstig is… (mijn interpretatie). Leuk om deze twee meiden weer even te zien, maar nu ook echt in hoe ze als zussen samen zijn.

  # known unto God: mooi is dat :- ) En zeker hoe Esther daar in staat.
  # diepe indruk: jammer… heel jammer. Want ik moest al weer denken aan de opluchting die ze op haar gezicht liet zien bij het bericht van het overlijden van Ter Heerdt… (even mijn vrije interpretatie van die gebeurtenis, die ik nu niet voor me heb) En ik hoop zo dat Esther net als Gabriëlle (ongeacht of hun ervaringen nu dezelfde zijn of niet) de moed zal hebben om hierover te spreken…
  # Engeltje: kernachtig :- ), en die preek natuurlijk ook, jammer dat dat soms nodig is maar tja…
  # engelen: ik herhaal wat ik hiervoor al gezegd heb: ik wil heel graag zien wat het effect van dit alles is! Mijn verwachtingen worden alleen nog maar groter :- ) Want als je zo’n legermacht van engelen om je school hebt… kom dan maar op!

  Heb je nog meer ‘klaar liggen’??? Ik hoop van wel!


  • Dank je wel!!!

   #voortgang: ik wilde wel dat ik zo snel kon schrijven als ik aan het posten ben, nu… =)

   #interpreteren: vooral doorgaan.

   #Known Unto God: deze terminologie komt, (hier via ‘zodoende’ en ‘begraven’ van de militaire erevelden. De grafmonumenten van ongeïdentificeerde lichamen dragen slechts die tekst en soms één datum en/of wapen van een legeronderdeel.
   Ik vind het altijd de meest indrukwekkende graven…
   Het paste hier…

   #diepe indruk: tja…

   #Engeltje | nodig: …zoals Rosa en Amber nog vrij aan het begin van Kd ooit gemerkt hebben, hè? Kd·16 en ·17. =)

   #engelen | verwachting: mooi zo. =)

   #klaar: hm, nog één post in deze miniserie.

   De daaropweervolgende is inmiddels in wording. =D

   =)

  • Gelukkig er is er nog eentje :- ) Wanneer komt die???? ;- )
   Enne, ja, ik ken die uitdrukking van graven inderdaad, Grebbeberg, Margrathen… en hij past hier zeker!
   Ja, ik kan me die preek nog wel herinneren bij Amber en Rosa. Zijzelf ook nog wel denk ik!

  • Doe ik, maar dat heeft niet zoveel zin denk ik? Ik zit zelf niet op Twitter dus ik kan je niet ‘volgen’. En gezien het feit dat deze posten niet eerst op 20% of 50% of 80% zitten… maar meteen ‘klaar’ zijn, zie ik het net zo goed dan op Blocnoot!

  • Ik weet het, wat je bedoelt. Maar wat ik bedoel: omdat ik jou niet volg, krijg ik geen bericht. Ik zal dus zelf moeten gaan kijken. Maar omdat deze posts al geschreven zijn, post jij pas iets op Twitter op het moment dat ze werkelijk klaar en gepost zijn. Dus dan maakt het voor mij niet uit, dan is eerst op Twitter kijken een extra stap. Terwijl als je de post nog aan het schrijven bent, dan zie ik de ‘vorderingen’ op Twitter en kan ik inschatten wanneer de volgende post komt. : -) Want ik keek daar al een poosje om de zoveel dagen hoor!

 2. Onder de sneeuw zat ze.

  Ik weet hoe jij bovenstaand bedoelt als schrijver. Maar ik als lezer lees het anders, juist doordat je de nadruk op onder legt. En daardoor denk ik automatisch aan datgene wat jij juist níet bedoelt.

  * petite -> ook hier schijn je een Nederlands woord voor te hebben.  
  En voor het geval het nog niet duidelijk was: ik heb een hekel aan onnodige leenwoorden. Nou ja, niet aan allemaal. Franse zijn over het algemeen iets minder erg dan Engelse.  Maar toch… Nederlandse staan helemaal boven aan de ladder. 

 3. #…boven aan de ladder: …wat betreft hekel hebben aan? 

  …kwestie van nadruk… U-huh!

  Mag ik weten wat volgens jou het Nederlandse woord is voor "petite"?   

  Enne… ik houd van leenwoorden. Ze zijn volgens mij een kleurrijk onderdeel van de natuurlijke ontwikkeling van een taal en vormen zo een verrijking van het palet dat de schrijver of spreker tot zijn of haar beschikking heeft om de bedoelde boodschap te communiceren. 

 4. #…boven aan de ladder… dat is vragen naar de bekende weg natuurlijk. 

  Ik zou fijn gebouwd wel een mooi alternatief vinden.

  #leenwoorden: ik vraag me altijd af wanneer het leentermijn afloopt…  

  Want die verrijking is m.i. ook tegelijkertijd een verarming, omdat we Nederlandse woorden zo langzamerhand in gaan wisselen voor buitenlandse synoniemen. 

 5. Ligt eraan — of je ze inwisselt of afwisselt. Verandering van spijs doet eten. Ik mag ook altijd graag met exotische gerechten en kruiden experimenteren.  

  #fijn gebouwd: dat is A.) geen *woord* — en B.) het betekent iets anders. Een petite iemand hoeft niet fijn gebouwd te zijn, en een fijn gebouwd iemand kan 1.93m lang zijn. 

  #leentermijn: doen we niet aan. 

 6. Ha, dat heeft dan wel indruk gemaakt! 

  Maar ik vind het serieus ernstig dat we voor sommige dingen alleen en Engelse benaming weten en dat de Nederlandse benaming daarvoor zover is weggezakt dat 'ie niet eens meer te binnen schiet… 

 7. … nee hoor, die niet… Ik bedoel ook niet mijzelf zozeer, maar meer de mensen in het algemeen. 

  Als je al die reclames hoort op de radio soms ook… Ik vraag me echt af waarom ze er dan nog Nederlandse woorden tussendoor smijten. Als je graag (veel) Engelse woorden gebruikt, doe dan meteen alles in het Engels! 

  Misschien ben ik toch wel een hokjesdenker, maar dan niet bij mensen, maar bij talen. 


Geef een reactie