Keiharde dromen
Kd·704 Overweldigd
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 16 april 2017 | Bijgewerkt: 18 juni 2017 om 12:25 uur.
Woorden: 882 | Leestijd: circa 4 min.

Alleen voor ingeligde gebruikers. =)


18 reacties

 1. Ben ik weer 🙂 

  Tjonge, die Feenstra's. Ik merkte dat het veel in mij losmaakte, hun voorstel. Aan de ene kant dus kennelijk de verwachting dat dit met Gabriëlle/Lidhia nog heel lang gaat duren, immers: veel mensen hebben een opzegtermijn van een maand bij hun werkgever. (Ingaande op het begin van een kalendermaand, dus bijna altijd langer dan 4 weken.) Of zouden ze van een 'escape' uitgaan daarin? Hoe dan ook: ze verwachten dat het niet even in een paar dagen opgelost is, en dat is best confronterend. Hoeveel weet Alex eigenlijk van de situatie? Bij de kennismaking op de verjaardag probeerden ze nog zo min mogelijk te laten merken. 

  Dan de tweede gedachte: wat een lieve actie van hen. Herkenbaar wel, dat je soms echt graag iets voor een ander wil doen en daarbij best ver wilt gaan zelfs als je die ander nog maar net kent, gewoon omdat je geraakt bent door zijn/haar situatie. Tegelijkertijd voel ik daar ook wel even een aarzeling bij: het kan óók betuttelend of zelfs hoogmoedig overkomen, zo van 'zullen wij rijke mensen jouw probleem even oplossen'. Het kan zelfs vernederend zijn: 'och, we vinden wel een 'baantje' voor je'. Zeker wanneer het niet een bepaalde vaste baan is maar eerder een niet vast omlijnd werk, alsof het bezigheidstherapie is (al wordt het zo vast niet bedoeld) terwijl de persoon in kwestie gewoon al een baan heeft. 

  Dat zijn de 'gevoelige' punten die in mij opkomen, maar gelukkig lijkt Peter van dat tweede punt niet direct last te hebben. 

  Dan heel praktisch, en dat zijn vast ook vragen van Peter: waarom zou hij stoppen met een baan waarin hij – vermoed ik – een vast contract heeft, en beginnen aan een baan bij mensen die hij niet goed kent, met werkzaamheden die hij nog niet kent en met een onzekere toekomst? Immers, wat als het hem niet bevalt, of als hij hen niet bevalt? De zekerheid van een vaste baan opzeggen voor zoiets vaags, dat is nogal wat! En is hij als chauffeur niet juist nog meer weg bij zijn dochter, met zulke reislustige bazen? En hoe weten Alex en Stian zonder zelfs maar zijn cv te hebben, wat voor vlees ze in de kuip hebben? 

  Genoeg om over na te denken door Peter! En ik moet er ook wel een beetje van glimlachen. Ben benieuwd in hoeverre Clara, als ze hierbij zat, de mannen wellicht wat had afgeremd of om nuance had gevraagd. Daar zie ik haar wel toe in staat 🙂

  Geen punten van kritiek dus, want ik vind dit een heel realistische post vanuit de Feenstra's gezien. Zo heb ik die twee mannen inmiddels (vooral Stian dan) wel een beetje leren kennen en Sergey bevestigt dat wel. Vanuit Peter gezien is het denk ik vooral een groot diep gat waarin hij gevraagd wordt te springen, en ik ben heel benieuwd hoe hij hier verder op gaat reageren. Het is nogal wat, de situatie waar hij al in zit en dan zo'n aanbod! 

 2. Zoals je waarschijnlijk wel opgevallen is, kijk je in deze post mee als lezer — maar zit je in niemands gedachten. Ook niet in die van Peter. Je reactie vind ik daarom heel bijzonder en interessant, want het geeft heel precies weer hoe jij Peters beleving en gedachten invult tijdens deze scène. 

  Wat daarvan overeenkomt met Peters werkelijke beleving en gedachten, kun je niet vaststellen uit deze post. Dat er stukjes in jouw reactie te zien zijn, die heel duidelijk *jouw* beleving en gedachten tonen, is ook helder. Want Peter heeft intussen een paar dagen bij de Feenstra’s gelogeerd. Donderdagavond aangekomen, het is nu zondag overdag.

  Andersom geldt het net zo: de Feenstra’s, en dan inderdaad vooral Stian en Clara, hebben Peter die tijd ook al meegemaakt, maar ook Gabriëlle.

  Alex weet niet alles wat Stian weet — dat blijft hier ook in het midden. Hij weet genoeg: het is natuurlijk logisch dat hij Stian een vraag heeft gesteld over de gasten die bij zijn jongere broer en diens vrouw in huis zijn.

  Je betrekt Clara’s exit erbij — mooi zo. Inderdaad zou het interessant zijn om deze scène nog eens te doen, alleen dan met Clara aanwezig bij het gesprek. Dat is dus niet gebeurd. 

  Maar misschien heeft Clara meer invloed op deze ontwikkeling dan je op het eerste gezicht zou denken. En ze heeft een schoonzuster — vlak die evenmin uit.

  Alleen… als je denkt dat je de Feenstra’s een beetje hebt leren kennen en Sergey je indruk bevestigt? Oké, misschien doet de laatstgenoemde dat in jouw beleving. Maar de Feenstra’s nemen niet altijd mensen aan met dezelfde toekomstvisie en -verwachtingen als de doorsnee bedrijfsleider dat doet. De Feenstra’s opereren vanuit een heel andere ideologie — en die heb je nog nergens naar boven zien komen — op een hint in één kleine opmerking na, tijdens de verjaardag van de tweeling.

 3. Haha, nee, dat is waar, vlak de vrouwelijke invloed niet uit, zeker als het om goed doen en helpen gaat 😉 Maar ik denk wel een vrouw het wellicht iets tactischer gezegd zou hebben. Clara is best goed in tact, zeg maar 🙂 

  Maar wat je zegt: we kijken in niemands hoofd mee, dus het wordt afwachten op de komende posts of we nog wat meer onderbouwing van deze of gene zijde mogen verwachten. Ik ben benieuwd!

  Sergey bevestigt vooral het ons-kent-onsgevoel wat ik hierbij krijg 😉 En het gemak waarmee de Feenstra's over zaken/dingen lijken te beschikken. Ik zie Sergeys bevestiging dus niet zozeer in de filosofie van de Feenstra's (die ik inderdaad niet ken en graag beter leer kennen) als wel in het 'Och jongen, ik stond ook ooit in die positie en het lijkt misschien heel vreemd allemaal, maar doe het maar gewoon, je krijgt er geen spijt van, het zijn best goede mensen'. Overigens verbaasde zijn uitspraak mij wel: hoe zit dat dan, werkt hij nog steeds voor de Feenstra's? Dat had ik even helemaal niet meegekregen, of gewoon vergeten inmiddels. Ik dacht dat het bij die ene afspraak met Stian was gebleven, en dat ze daarna alleen wel contact hadden gehouden.

   

 4. .Quote( LaVi )

  Overigens verbaasde zijn uitspraak mij wel: hoe zit dat dan, werkt hij nog steeds voor de Feenstra’s? Dat had ik even helemaal niet meegekregen, of gewoon vergeten inmiddels. Ik dacht dat het bij die ene afspraak met Stian was gebleven, en dat ze daarna alleen wel contact hadden gehouden.

  .endQuote()

  .Reference( .include( responses ) .sortBy( relevance ) )
  —> Kd·552 Schouwspel
  —> Kd·553 Bevestiging
  .endReference()

  .Smile(  )
  .don't( .endSmile() )

 5. Nou ja, ik heb een half uur lang posts zitten lezen en daarna was mijn tijd voor vandaag op, zeg maar… maar het zijn er ook zoveel, dat ik ze niet super grondig kon lezen. 

  O ja, 552 en 553 was ik tijdens dat leesproces al tegengekomen. Maar daar maakte ik niet uit op dat hij voor ze werkt, meer dat hij wellicht in z'n vrije tijd nog eens wat was gaan kijken. 


Geef een reactie