Keiharde dromen
Kd·714 Gevolg
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 12 juli 2017 | Bijgewerkt: 25 augustus 2017 om 11:47 uur.
Woorden: 1353 | Leestijd: circa 6 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


14 reacties

 1. Mooie post. Mooie opbouw ook in de personen die op hun manier ongeduldig zijn. Rehinor laat opnieuw een kant zien die ik waardeer, al kan ik die 'andere' kant niet vergeten. Het is bijna vervreemdend hoe we Murox en Rehinor in het begin van zo'n foute kant zagen en nu vooral van een goede, positieve en meewerkende kant. Dat geeft wel een spanningsboog: wanneer komt dat andere gezicht ineens weer aan bod?
  Logisch en wijs ook zoals Silvaeo handelt. Spannend hoor!
  Wij en zij weten nu in ieder geval dat Eliyna haar boodschap heeft kunnen doorgeven. Gauw verder!

 2. Gekke vraag even naar aanleiding van deze zin: Het betaamt ons om Liliaño op waardige wijze te vertegenwoordigen door netjes gevolg te geven aan de redelijke wensen en richtlijnen van de Littay.

  Hoe weet Silvaeo dat het volk zo heet? Hij heeft net gehoord dat het om het Koninkrijk Littan gaat, maar niet dat zij de Littay heten. Of is dat logische grammatica? Ik bedoel: ik heb ook moeten leren dat iemand uit Ierland een Ier is, iemand uit Duitsland een Duits-er en iemand uit Nederland een Neder-land-er. Dat kan dus nogal verschillen. 

 3. Geen gekke vraag, dat. 

  Het gemakkelijkste antwoord voor mij zou nu zijn dat het inderdaad een kwestie van grammatica is, en dat is ook werkelijk zo, maar dat blijkt verder nergens uit. Daarbij: de Littay noemen zichzelf zo, maar of dat ook vanuit de grammatica van het huidige (Liliañese) Waterlings gebruikelijk is, is nog maar de vraag.

  Dus concludeer ik dat dit een continuïteitsfoutje is van mijn kant, dat je zeer scherp hebt opgemerkt.

  Waarvoor .

  Ik heb de nodige aanpassing uitgevoerd. =)

 4. Graag gedaank! Ik kwam 'm ergens anders tegen, dat Silvaeo hen zo noemde en dus ben ik gaan terugzoeken waar het voor het eerst voorkomt en hoe. Zo kwam ik hier uit 🙂

 5. Oeh, ik zie 'm nog niet, die aanpassing? Waar moet ik kijken?

  Ik zie trouwens dat het al eerder genoemd wordt: „Silvaeo, de vorst van Liliaño, vraagt toestemming om enkele van de bemanningsleden van de snelzwever Lakkakaia aan boord te mogen achterlaten, teneinde zorg te dragen voor het toestel! Gaan de Littay hiermee akkoord?”

 6. Nee, maar ik dacht dat je het wél aan zou geven als het niet zo was. Omdat juist het deel hiervoor steeds switcht van Nimaca naar de Lakkakaia naar Eliyna naar 'boven' water. 

  Maar ik heb het gevonden hoor. Misschien is dan de beschrijving in 712 weer ietsje dubbelop? Daar zou ik dan 'deze' afgescheiden groep van maken bijv. omdat deze groep nu al geïntroduceerd is terwijl dat eerst niet zo was.

  Eliyna was hier eerder geweest — dat was waar. Ze had bij een eerdere gelegenheid kennisgemaakt met de afgescheiden groep waterlingen die zichzelf de Littay noemden.

 7. Persoonlijk vind ik het daar niet *te* dubbelop — ik vertel regelmatig meer dan tweemaal hetzelfde detail om de parate, permanente beeldvorming bij de lezers te ondersteunen.
  De naam ‘Littay’ mag, zes posts na de eerste melding en vijf na de laatste, best nogmaals verduidelijkt worden, denk ik.


Geef een reactie