Keiharde dromen
Kd·741·Uitwisseling
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 12 maart 2018 | Bijgewerkt: 4 oktober 2018 om 11:23 uur.
Woorden: 2196 | Leestijd: circa 9 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


10 reacties

 1. Dus… kon ik me toch niet reageren in eerste instantie! Nu wel zie ik. Mooi.

  Ha, er komen weer lijntjes samen! Bijna ineens een 'eind goed, al goed' gevoel, al is dat niet volledig. 
  Ze zijn weer terug, ineens allemaal. Maar er blijven genoeg vragen liggen. Want wat is er nu precies gebeurd met de koning en zijn gezelschap? Ze zijn best… 'laconiek' na die aanval. En zij weten dus niet wat er gebeurd is met de Fermai? 
  Ik ga de post nog wel een keer extra doorlezen. In alle rust, later vandaag.

  Mooie beschrijving van Eliyna. Kan me zo voorstellen dat zij een prima troonopvolgster zou zijn als Rehinor er niet was geweest. Vol wijsheid van haar vader en gratie van haar moeder.

  Ook Murox' bevingen ga ik eens even rustig laten bezinken.

  Mooie post wel, al heb ik ook een beetje het gevoel van: huh? Zoveel spanning opgebouwd en dan nu ineens zijn ze er allemaal, 'alsof' er niets gebeurd is. Natuurlijk is er veel gebeurd, maar het voelt een beetje… snel ineens. Wat is er nu precies gebeurd? Silvaeo spreekt over Esiraks methode, maar legt niet aan Cadosh, Lersac en de rest uit wat die methode dan was en hoe ze daarmee ontsnapt zijn. Vindt hij dat niet (meer) relevant?

  En nog een vraag: Cadosh was met twee militaire vrijwilligers vooruit gegaan, de rest ging te flipper. Lersac dus ook, toch? Hoe kan die er nu al zijn dan, terwijl de koning en zijn gezelschap later aankomen? Of hebben ze een heel andere route genomen? Ze gingen een voor een aan een triktil hangen zag ik, dus dat zal wel helpen in hun snelheid?
  Je ziet het: ik heb nog veel vragen!

  Haha, deze post houdt me dus nog wel even bezig 😉
  Nog een klein puntje: Mist hier een 'n'??: 
  Zo rustig als het hier u is scheelt het zéker een veelheid aan moeilijk te beantwoorden vragen…”

 2. Ik zie, dat ik je alvast het antwoord op één van je vragen kan geven. 

  Ja. Daar mist(e) een ‘n’. 

  O. En een vraagje van mij. 

  Quote( LaVi )

  Ook Murox' bevingen ga ik eens even rustig laten bezinken.

  Murox’ …wàt!?  

 3. Zeg ik dat? Nee hoor, dat zeg ik niet :-).

  We maken een tijdsprongetje, waardoor we een bepaald stukje missen. En dat gaat dan dus even snel.
  Alsof je – even heeeeeeel kort door de bocht – nadat Frodo de ring in de Doemberg gegooid heeft, zou zeggen: ‘En toen gingen ze allemaal weer naar huis.’
  ‘Ineens’ zijn ze allemaal weer terug bij de Paleisrots. En hoe dat dat gebeurd is en wat er precies gebeurd is, weten we (nog) niet.
  Dat geeft mij het gevoel van ‘snel’. We hebben van alles uitgebreid meegemaakt bij Cadosh, Lersac en Silvaeo en zijn gezelschap. En nu zijn ze ‘ineens’ terug en missen we toch nog wel wat informatie.
  Maar ik vertrouw er volledig op dat dat nog wel komt. Ik vond het dus alleen wel ‘snel’ vanwege dat sprongetje in de tijd.

 4. Nee. Ik maak géén tijdsprongetje.  

  Ik heb een stukje van perspectief gewisseld, dat is wèl zo. Om het anders te zeggen: ik heb even met slechts één camera gewerkt, en die kon maar bij één groep tegelijk zijn.

  Wat er precies gebeurd is, is nog steeds redelijk eenvoudig aannemelijk te maken (opties!) door simpelweg te combineren wat je wèl weet — dat is namelijk best wel wat. 
  Je gooit hierboven al de optie op, dat het gezelschap van Silvaeo een andere route kan hebben genomen. Heel waarschijnlijk is dat zelfs, ervan uitgaand dat ze om te beginnen al een ander beginpunt hadden — en zij een ander doel nastreefden dan het gezelschap van Cadosh.


Geef een reactie