4 reacties

 1. Och… dat manneke… en bij mezelf denk ik: nog een goede reden om niet met snoep te belonen maar met lieve woorden, knuffels of andere niet-materiale zaken, die je altijd vrijuit en vrijgevig en zonder schroom delen kunt!

 2. Leuk neergezet. Is dit een verhaal voor een publicatie, of voor je site? 

  Hihi, hoe het knulletje ontdekt dat het snopje verdwenen is! Na de tweede keer verwachtte ik half, dat hij zand-salmiakbollen zou gaan proberen! 

  De gelijkenis komt duidelijk over, volgens mij. Tenminste, op mij komt het over alsof het meer als een gelijkenis is geschreven dan met de bedoeling een pedagogisch artikel te vormen. Maar daar vul ik eventjes mijn interpretatie van het geheel in… 

  …voorzichtig wordt zijn blauwe schepje er rechtop ingezet.

  Gevoelsmatig (bij mij) lijkt er een verschil te bestaan tussen ‘(je/iets) inzetten’ en ‘iets (ergens) in zetten’. Het lijkt mij, dat de combinatie van het voorzetsel ‘in’ en het werkwoord ‘zetten’ hier aan de orde is — als twee aparte woorden. ’k Kan het fout hebben… 

   “Hallo liever,” …

  Dat lijkt mij een weggevallen -d tijdens het typen. Spellingscontrole zou dat missen… 

  Leuk hoor! En lekker… salmiakbollen!!! 

  Het feit dat je dit stukje in een bundel hebt geplaatst, doet mij vermoeden dat er meer leuks gaat volgen.

  { Intussen even op de voorpagina van deze bundel gekeken: jaaa! }

  Ik houd het in de gaten — en mijzelf aanbevolen.
  Oók voor salmiakbollen.  

  P. S. — Coole avatar. =)

 3. Aha, dat is wel het nadeel van alleen de laatste post van iemand zien, daardoor had ik gemist dat er een omschrijving was. Nu het een inleidend verhaal op een bijbelstudie blijkt te zijn, ben ik wel benieuwd bij welk thema deze is!

 4. @EsQuizzy:
  Wijzigingsvoorstellen doorgevoerd! Bedankt voor je oplettendheid.

  @Everybody!:
  Er zit een heel verhaal achter. Maar even kort: In de loop van 2018 ga ik met een solo-programma, een soort one-man-show, bij kerken langs. Het gaat om een dienstvullend programma. Een muzikaal programma, waarbij ik gitaar en piano speel en waarvoor we nu een CD aan het opnemen zijn. Bij elk lied van de CD (12 stuks) ga ik een bijbelstudie schrijven en een vast onderdeel van dat format wordt steeds een inleidend, gelijkenis-achtig verhaal. En dit is de eerste!

  Nieuwsgierig?: http://www.awk.frl


Geef een reactie