16 reacties

 1. Oef… pittig. 

  Ik weet zo gauw niet of dat stuk al eerder ter sprake was gekomen — voor mij was het tijdens het lezen even nieuw, in elk geval… Maar misschien heb ik niet alle details altijd helder…

  Twee minipuntjes:

  In de zin van Lucia’s appje wordt Lucia met ‘die’ aangeduid. Zelf zou ik voor ‘ze’ of ‘zij’ kiezen in deze context. 

  De Spaanse meneer zag zeker dubbel terwijl hij probeerde met Lucia probeerde te flirten…

   

  Verder! no

 2. Je hebt de vaart er aardig in! Alweer een nieuwe post en nog een lange ook! cool

  Blijft leuk om met vriendinnen, al dan niet aan de hand van foto's, herinneringen aan vervlogen tijden op te halen.

  Wat Quizzy noemt, viel mij ook op. We hebben heel lang met Marit meegeleefd in Queeste en toen Toevlucht begon, was ze al getrouwd en had ze inmiddels ook al een kind. Wij als lezers weten niet wat er met Marit in die tijd gebeurd is, maar het is toch interessant om daar nu nog iets van mee te krijgen. 
  Het verklaart ook wel een stukje van Marits gedachten en gedrag in de vorige post.

   hoor. Zo hilarisch was dat niet hoor

  ​ Ik weet natuurlijk niet of het Lucia's stopwoordje is, maar zelf vind ik twee keer zo snel achter elkaar (ook al is het een citaat) net iets teveel van het goede. 

  Weer een grote foto, maar dit keer zonder Matthias.

  Eum… ik probeer een beetje grip te krijgen op dit zinnetje, maar weet niet zo goed waar ik hem moet plaatsen? Staat Matthias dan verder wel op alle foto's? En de foto die Lucia nu ziet, staat Marit daar ook nog ergens op?

  en schoof zijzelf de badkamer in.

    Haha, dit werkt wel heel erg op mijn lachspieren. Ik zie het al helemaal voor me! Valt nog mee dat er nog net geen 'schoof zij zichzelf de badkamer in' stond. 

 3. Die minipuntjes… ik blijf altijd eerst 'minpuntjes' zien, haha, maar ik merk ook dat ik minder gevoelig ben daarvoor en dan is het alleen maar weer leuk dat het toch mini-puntjes zijn heart

  Dank jullie wel voor jullie enthousiaste reacties weer 🙂 De volgende post daar was ik ook al mee bezig. Ik viel vannacht pas rond 3 uur in slaap dus dan heb je nog eens tijd om te schrijven en bij te schaven…

  # nieuw: het is zoals Anne zegt: eigenlijk kom je nu zo af en toe wat te weten over wat er allemaal tussen Toevlucht en Queeste gebeurd is. Een hoop is niet interessant of relevant, andere dingen kunnen dat wel zijn. Maar ik wilde geen 'recap' schrijven aan het begin, vandaar dat sommige dingen zo hier en daar tussen neus en lippen door terugkomen. 
  Scherp opgemerkt trouwens Anne, dat deze achtergrond van invloed kan zijn op het beleven van een mogelijke zwangerschap. Meer daarover voor wat betreft Marit volgt vast nog wel, maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat (voor mij in ieder geval) een nieuwe zwangerschap na een miskraam heel anders is dan er onbevangen ingaan.
  # die: ha, ja, ik snap je punt. Ik vond het wel kunnen, maar ik zal heroverwegen. Misschien laat ik het staan, misschien niet.
  # dubbel: haha! Foutje dat overbleef na knip- en plakwerk…
  # hoor: bedankt, daar kijk ik even naar.
  # foto: ooh, ik zie al wat daar is gebeurd. De eerste grote foto was van Matthias en Marit samen. Deze foto, opnieuw een wat grotere in vergelijking met de andere foto's, is zonder Matthias, maar met Lucia. In mijn eerste versie was het er eentje van Lucia, Marit en Samuël. Maar ik geloof dat ik daar later van afgestapt ben. Hier zal ik ook nog even naar kijken!
  # schoof: *grijns* Ehm, ja, ik wilde wat anders dan 'ging' of 'liep' 

 4. Schuifelen zou dan de betere omschrijving kunnen zijn. 

  Of zwemmen, maar dat veronderstelt een overstroming.

  #tussen neus en lippen: dat vind ik juist heel mooi — heel echt. Je wandelt in eht verhaal met de mensen mee, en gaandeweg doe je nieuwe ontdekkingen die de diepgang vergroten. Goed toegepast en dat maakt de beleving van een hele nieuwe zwangerschap inderdaad heel anders…

  Maar nu weet ik nòg niet hoe ze op de fiets ontdekte dat ze…  

  Ik zal in het vervolg over ‘uiterst kleine puntjes’ beginnen. 

   

 5. Ik was er al mee bezig toen je de vraag stelde. =)

  Laten zien van het gifje is vanuit het standaard reactiescherm niet mogelijk, maar je kunt de link invoegen nadat je de reactie geplaatst hebt, als je binnen de vijf-minuten-editor werkt, of gewoon naar "Bewerken" gaat en de "img"-knop gebruikt.

  …of je kunt het mij even vragen, ja. 

 6. Heerlijke post! Zo herkenbaar ook – uitgezonderd de film, de popcorn en de chocola dan 😉 maar zulke (tante en vriendin-)momentjes zijn er hier gelukkig ook 🙂

  Benieuwd, wie immer, hoe het zich verder gaat ontwikkelen…


Geef een reactie