Dansles
Door:

Categorie: Column
Geplaatst op 26 maart 2017 | Bijgewerkt: 26 maart 2017 om 15:51 uur.
Woorden: 235 | Leestijd: circa 1 min.
|

Dansles

Sinds een paar weken zitten we op stijldansen. We, dat zijn manlief en ik. Het is een leuke manier om elkaar èn onszelf op een andere manier te leren kennen. Vroeger mocht ik nooit op ballet of dansen. Dat was onchristelijk. Het grappige is dat juist bij het dansen een paar zeer christelijke waarheden naar voren komt.

De docent is een hele nette heer, een echte gentleman. Vooral tijdens de eerste  lessen heeft hij  verschillende zinnen uitgesproken die regelrecht uit een goed evangelische preek konden komen. En nog steeds spreekt hij de dames regelmatig aan met zinnen als: Jullie zijn de volgers. Ontvang de Heer. Laat je leiden door de Heer, ontspan je in zijn armen. Vertrouw erop dat hij je leidt.

Van binnen schiet ik elke keer weer in de lach als hij zo’n waarheid uitspreekt.

 

Maar met het dansen kwam ik erachter dat ik graag wil leiden – en dat ik het moeilijk vind om geleid te worden. Om te vertrouwen.  Vooral als we een nieuwe dans leren, wanneer iets nog onbekend is. En inderdaad,  dit kan ik doortrekken naar de geestelijke wereld: vooral als iets onbekend is, vind ik het moeilijk te vertrouwen op de Heer. De dansles van deze week is een geestelijke dansles geworden: ik mag leren me te ontspannen in de armen van de Heer, ik mag leren vertrouwen dat hij mij leidt, óók in het onbekende!4 reacties

 1. Luus..

  een heel bijzonder moment..Jij ervaart in je eigen levensstijl

  van geëmancipeerde vrouw..je talenten..

  en ontmoet de historische rolverdeling van het testament..

  Een goed moment..om de dialoog met de schepper

  te upgraden..naar deze tijd…en de talenten die jij hebt..

  hervonden/herkregen/ in dienst te stellen van jezelf en

  je medemens..zonder terug te vallen in een vroegere exegese..

  van het rollenpatroon…

   

  Geniet een mooie lentedag..

  Liefs..wil

   

   

 2. Tja.., dat is inderdaad een lastige… Volgen zonder vragen. Gewoon doen! Juist voor ons moderne vrouwen lastiger geworden omdat we steeds meer onafhankelijk kunnen leven door onze levensstijl? Nou ja.., eigenlijk begon het al in het paradijs, toen we als eerste van de verboden vrucht aten. Pfff.., goed van je, dat je in die spiegel wil en durft te kijken!

 
|

Geef een reactie