De Ster
Door:

Categorie: Korte verhalen
Geplaatst op 24 december 2012 | Bijgewerkt: 24 december 2012 om 14:29 uur.
Woorden: 109 | Leestijd: circa 1 min.
|

‘Hij komt! Hij komt!
Ik zie de STER,’ schreeuwt Melchisedek.
‘Ja, ik ook,’ schreeuwt Gamaliël het uit.
‘Wat zien jullie toch?’
‘Vanwaar al die drukte?’ vraagt Asraël die leerlingsterkundige is.
‘De STER!’
‘Er is een koning geboren betekend dat.’
‘Een koning?’
‘Pak je spullen en dan gaan we op reis’
‘Neem iets van het beste wat je hebt mee,
want als het in de sterren staat geschreven,
is het een heel belangrijke koning’
En zo gebeurde het dat deze wijze mannen uit het oosten op reis gingen.
En ze volgden de Ster.
De Ster bracht hen uiteindelijk bij Koning Jezus.6 reacties

 1. Nou, wat ik ooit gehoord heb vond ik een erg mooie theorie: toen het volk van Juda in ballingschap ging naar Babylonië (een cultuur van astrologie en astronomie), gingen natuurlijk ook de wetsrollen mee.
  Sommige van die bannelingen kregen hoge posities, zoals een Daniël, Hananja, Misaël en Azarja maar ook Esther en Mordechai.
  Het is niet ondenkbaar dat de toen bekende teksten van Gods Woord ook in de Babylonische bibliotheken zijn opgenomen. Wijze mannen zullen toen ongetwijfeld ook gehoord en gelezen hebben van de profetie die Bileam uitsprak (Numeri 24:17). Daar wordt gesproken over ‘een ster die opgaat uit Jacob, een scepter die oprijst uit Israël’.
  In Babylonië werd in de dagen van Daniël op een grootse manier Gods macht gezien en ook erkend en zelfs geproclameerd door heersers als Nebukadnezar, na de redding uit de brandende oven en nadat hij zeven jaar zijn verstand kwijt was, en Darius, toen God Daniël van de leeuwen gered had.
  Reken maar dat dit indruk heeft gemaakt.
  Ook koning Kores, die bevel gaf dat de tempel in Jeruzalem herbouwd moest worden omdat God hem meer dan 70 jaar van tevoren door de profeet Jeremia bij name had genoemd in verband met dat bevel is natuurlijk een vervulling die indruk heeft achtergelaten.
  Het is dan niet verwonderlijk dat wijze en geleerde mannen de ster, die vanuit hun positie honderden jaren later in de richting van Jeruzalem verscheen, vonden opvallen en die uiteindelijk (of zelfs meteen) aan de profetie van diezelfde God in Numeri hebben gelinkt.

  Ik vind dat een mooie theorie, die heel goed de waarheid zou kunnen weergeven. In ieder geval toont het Gods grootheid, en hoe mooi Hij dingen organiseert.

  =)

 
|

Geef een reactie