1.Een ‘huisdierenntuin’ met zenuwen…
4.Een huisdierentuin met ‘uitgelaten’ angst en stiekeme opluchting…
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 27 november 2018 | Bijgewerkt: 28 november 2018 om 21:32 uur.
Woorden: 355 | Leestijd: circa 2 min.

Tja.., na vijf keer is dit de dag dat ik hier voor het laatste ben gaan werken. Het is mooi weer en de hond zit buiten in een hok. Ik kom binnen en het huis is wat in rep en roer. De oudste dochter van mevrouw, zij woont al zelfstandig, wil de fiets lenen van haar oudste broer om naar haar werk te gaan want haar eigen fiets is kapot. Helaas.., nergens de fietssleutel te vinden en zoonlief ligt nog in bed te ‘pitten’…Terwijl ik mijn werk probeer te doen, roept mevrouw naar boven dat zij haar dochter even naar haar werk rijdt met de auto.                                                                                                                                                                                                      ‘Ik ben over tien minuten weer terug…’ roept ze, voordat ik kan reageren is ze al weg. Inmiddels ben ik boven klaar en ga beneden aan het werk, als er ineens een grote hond naast me staat. Mijn hart klopt in mijn keel. Gelukkig doet hij niet agressief, blaft niet, maar bij elke stap die ik doe, loopt hij met me mee en houdt zijn snuit tegen mij aan…

Angstig blijf ik stokstijf staan in de hoop dat mevrouw snel terug komt. Eindelijk na 5 ‘lange’ minuten komt zij terug. Kortaf vraag ik haar, naar de hond kijkend, hem weg te halen. Adequaat stopt ze hem in zjin kooi verontschuldigend:                                                                                                                                                              ‘Ik weet niet hoe het komt dat hij uit zijn hok is gekomen.’ Nog nabevend van schrik reageer ik hier nauwelijks op. Mezelf inhoudend om niet direct hard uit dit huis weg te lopen, maak ik mijn werk af. Gelukkig zit mijn tijd er bijna op. Een klein poosje later zeg ik nog vol van wegebbende angst gedag.

Wanneer ik naar huis fiets komen de emoties tot rust en wordt mijn besluit, die latent al langer twijfelend aanwezig was, definitief. Hier ga ik nooit meer naar toe. Thuis gekomen pak ik mijn tablet en dicht een mailtje voor mijn werk. Leg de situatie uit en besluit met de opmerking dat de angst voor deze hond te groot is, om nog op dit adres te moeten werken.

En stiekempjes.., ben ik blij dat deze ‘nare’ hond in dit huis woonde.7 reacties

 1.  Antwoord op je vraag: van elke auteur wordt alléén de meest recent geplaatste post in de lijst op de voorpagina van bloCnoot geplaatst. Als je dus drie posts direct achter elkaar (tegelijk) plaatst, wordt alleen de laatste daar neergezet.

  Dat hebben we expres gedaan, zodat niet iemand die heel vaak een nieuwe post plaatst, andere schrijvers uit de lijst kan drukken. Wil en ik (EsQuizzy) posten vrij regelmatig, maar het zou niet eerlijk zijn als wij met onze activiteit anderen geen kans zouden geven.

  Vandaar dat ervoor gekozen is om alleen de nieuwste post van elke schrijver te tonen. Dan kun je er alleen uit vallen als er een bepaald aantal verschillende schrijvers na jou minstens één post hebben geplaatst.

  Op dit moment staat de post die er het eerste uit gaat schuiven alweer bijna anderhalf jaar in die lijst. Dat is het voordeel van dat systeem.

  Trouwens, ik zie dat je je "huisdierentuin" niet onder een "hoofd" bij elkaar hebt geplaatst. Daardoor behandelt bloCnoot alle vier de posts als aparte verhalen, in plaats van als een bundel.

  Zie de gedichten van Wil en Anne, bijvoorbeeld, en Kd: bij alle posts staat de volledige lijst rechtsbovenin de titelbalk van de post.

  Dan worden ook deel twee en drie makkelijker te vinden voor lezers. Zodra er dan op gereageerd wordt, staan ze ook (tijdelijk) in de kolom met nieuwste reacties — nòg een navigatiemogelijkheid. En die loopt wel op alle nieuwste reacties, maar dan per post: als er twee reacties op één post gegeven worden, staat alleen de laatste van die twee in die lijst. Dat heeft dezelfde reden als het doorschuifsysteem van de voorpagina: geen enkele verhaalpost kan zo met veel reacties de linkerkolom overnemen.

  Wij doen hier niet aan coups.  kiss 

 2. Graag gedaan!

  Jup, Yvonne, je hebt nu alles onder één hoofd staan — maar je hebt de eerste verhaalpost als hoofd genomen.

  Als ik jou was, zou ik een lege verhaalpost aanmaken met als titel "Huisdierentuin", en daar alle vier de verhaalposts onder plaatsen.

  Dan kun je ook met kortere titels werken, omdat elke post sowieso het woord “Huisdierentuin” als kop heeft, met de posttitel als subtitel. Voorbeeldje?

  Huisdierentuin
  1. …met zenuwen

  Huisdierentuin
  2. Wennen met gedachten

  Huisdierentuin
  3. Te snelle oordelen

  Dat staat (en navigeert) beter. Het werkt trouwens ook drempelverlagend voor potentiële lezers. Op die manier is bijvoorbeeld Kd opgezet, kijk maar eens naar het verschil.

  Nog een tip: in het vakje waar je het hoofd kunt opgeven, kun je ook een nummer (voor volgorde) opgeven. Als je daar ongeacht welke nummers invoert, kun je de volgorde van de lijst afdwingen met oplopende nummers. Zo kan ik bijvoorbeeld afbeeldingenposts op de gewenste plek in de lijst van Kd plaatsen en ben ik niet afhankelijk van de nummers in de titel van elke post.

  Nog een klein dingetje: je posts worden ook aantrekkelijker als je een profielplaatje voor jezelf hebt ingesteld. Dat staat meer “af” — over de hele site. Dat hoeft niet een foto van jezelf te zijn (kijk maar naar mijn plaatje) — mag gewoon iets zijn wat jij mooi vindt. Wel bij voorkeur een vierkant plaatje gebruiken.

 

Geef een reactie