Gedichtenbundel Anne
Het hoogste lied
Door:

Categorie: Gedichten
Geplaatst op 10 maart 2015 | Bijgewerkt: 31 december 2015 om 10:12 uur.
Woorden: 121 | Leestijd: circa 1 min.22 reacties

  • Ik zou alleen de laatste regel van de op één na laatste strofe dan ook nog eens willen laten terugkomen na de laatste strofe, zodat het lied eindigt met de titel.
   Dat staat m.i. qua inhoud ook beter, na die laatste zin.

   =)

  • #proberen: ik houd je niet tegen :D.

   Maar ‘t is wel een lastige.
   Muziek is een kwestie van smaak en ik weet niet in hoeverre mijn smaak overeenkomt met de jouwe ;).

   #alle kracht: Zit er trouwens inhoudelijk verschil tussen ‘al de kracht’ en ‘alle kracht’?? Vind ’em een beetje ongrijpbaar. Maar ik heb geen bezwaar om het aan te passen hoor! 🙂


  • #smaak: je mag ervan uitgaan dat ik jou inschat als iemand die meer van klassieke Psalmen en gezangen houdt dan van hiphop, en meer van Jacqueline van der Waals, John White en het ‘Welk een Vriend’ dan van Mortification, The Young Ones, Dire Straits, Queen en Madonna zal genieten. =D

   Ik kan er uiteraard helemaal naast zitten, dat jij een hardrock-type bent met alles erop en eraan, maar zo schat ik jou dus niet helemaal in. Misschien een vleugje Second Chapter of Acts, een drupje Carman, een schepje Celtic, een mespuntje Michael W. en een paar korreltjes Amy Grant… en dan nog een vleugje traditioneel Joodse invloed. Zoals het Kaddish (trad. uitgev.). Eventueel een glimp Gaither Homecoming Video’s — heel misschien. =)

   Zoiets. Als je een rapversie wilt, moet je niet bij mij zijn. Als je deze songtekst meer als een hymn dan als een headbanger gedacht hebt, zou mijn versie je weleens kunnen meevallen. =D

   #kracht: qua zingen en voordragen vind ik (persoonlijk) de “d” in “al de kracht” niet *mooi*. Maar dat ben ik.
   Als er al verschil zit tussen de betekenissen, dan komt dat op mij als gevoelsmatig over. “al de kracht” klinkt voor mij als een aankondiging van de hoeveelheid kracht *die nodig is om* een bepaalde handeling te verrichten. “Alle kracht” klinkt mij meer als een alomvattende hoeveelheid kracht over: alle kracht die er bestaat. Maar nogmaals: persoonlijke interpretatie. =D

  • #smaak: haha, grappig om te lezen hoe jij mij inschat :). Voor zover ik alle namen ken die jij noemt, heb je een heel aardige inschatting gedaan ;).

   Om eerlijk te zijn… Het woord hymn doet wonderen bij mij. Ik ben benieuwd wat je ervan gemaakt hebt en of het inderdaad meevalt :). Want er zijn óók hymns die ik níet mooi vind! ;).
   Maar als je wilt en als hij af is, mag je hem wel naar mij sturen. Kan ik hem eens beluisteren en (laten) horen wat ik er van vind.

   #kracht: klopt, alle klinkt net wat soepeler. Maar ik vroeg me even af of er ook inhoudelijk verschil in zou zitten. Ik heb daar gister namelijk de hele reis naar huis over lopen denken, maar ik kwam er niet uit :D. En ik dacht: misschien weet jij het :). ‘k Zal hem aanpassen.


  • Hmmm — opname van de zang wordt volgende week. Ik was vergeten hoe rumoerig het hier op zaterdag is… Muziek (ik doe vooreerst alleen piano) wordt misschien wèl vandaag.

   =)

  • #muziek vandaag: leuk! Ga je er een heel orkest bij betrekken ofzo? 😉

   Ben benieuwd!

   Enne… maak het niet al te ruw… 😛


  • Vanavond eindelijk serieus aan het opnemen van de pianobegeleiding toegekomen.
   Ik hoop hem morgen in te zingen voor je.

   =)


  • Inzingen is vandaag gelukt. Ik heb twee mp3’s: de ingezongen versie en de muziek zonder mijn raspen. =D

   Ik wacht nog eventjes met online zetten: even iets officieels doen — standaard procedure voordat ik zoiets publiceer. =)

   Ik hoop donderdag of vrijdag de links naar de mp3’s te kunnen plaatsen.

   =)


Geef een reactie