Keiharde dromen
Kd·472 Тишина
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 22 januari 2013 | Bijgewerkt: 20 maart 2016 om 07:20 uur.
Woorden: 814 | Leestijd: circa 4 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers.


68 reacties

 1. Mooi weer. Hm. Dus Stian ziet wel degelijk iets, maar doet er niets mee. Iets zegt mij, al vanaf het begin, dat Sergeï (Sergej zou ook kunnen denk ik?) eerlijker is dan Stian vreest. Maar dat gaan we vast nog wel zien. Ik wacht rustig af!

  • Hihi, ik dacht: ik zeg weer eens wat anders dan het puisterige ‘door door door’ maar dat denk ik wel hoor 🙂

  • Vermoedde ik al. =)
   Je zelfbeheersing is werkelijk bewonderenswaardig! ; )

   …puisterig!? =?

   =D

  • Autocorrect: staat nooit aan, bij mij. Ik ga ervan uit, dat ik beter weet wat ik wil typen dan mijn gadget. =D

  • Oh, euhm… Ja, ‘Sergej’ kan ook. Ik heb voor ‘Sergeï’ gekozen. Zou jij jouw alternatief aanbevelen? En zo ja, waarom?

   =)

  • Ehm, volgens mij spreken de Russen het uit als Sergei-jie waarbij de ‘g’ een Engelse is als in ‘goal en het ‘jie’ aan het einde geen nadruk heeft waardoor het voornamelijk de ‘j’ is die je hoort.
   Sergeï doet denken dat het Sergee-jie, dus geen ei/ij-klank maar een ee-ie-klank. Vroeger werd bijv. in de sportwereld wel vaak voor Sergeï/Sergei en bijv. Nikolai/Nikolaï gekozen, maar daar zie ik ook steeds vaker Nikolaj of Sergej op de namenlijsten staan. Ik vermoed dat dat dus is vanwege de uitspraak?
   Zie hier wat ik op Wikipedia vond: Сергей (transliteration: Sergey or Sergei Russian pronunciation: [sʲɪrˈɡʲej]), is a male given name, very common in Russia because of the popularity of the Russian Orthodox saint Sergius of Radonezh. It is also used in Bulgaria. There is no corresponding female version of this name. The diminutive form of this name is Серёжа (transliteration: Seryozha Russian pronunciation: [sʲɪˈrʲɵʐə]).
   Daar geven ze ook aan dat het fonetisch gezien op een ‘j’ eindigt.

  • Weet je, eigenlijk ben ik het type dat er helemaal vóór is om namen helemaal niet om te zetten naar een ander schrift. Сергей staat in mijn ogen gewoon het mooist… =)

   ‘Sergei’ zonder trema is voor mij in het Nederlands geen optie, er is tenslotte nooit zoiets geweest als het Sergei van Columbus. =)
   Het verschil in uitspraak tussen Sergeï en Sergej is in mijn oren dermate klein, dat ik liever ga voor de versie die de ee-klank het meest promoot. De ej-uitgang lijkt mij meer te neigen naar een è-klank.

   =)

  • Goed. Verdergaand op dit verhaal heb ik er toch voor gekozen de naam aan te passen en te gaan voor de vorm die je eerst voorstelde, Lady Vi. Het wordt Sergej, waarbij ik aanteken dat ik géén ei/ij-klank hoor maar juist een é/ee-klank, voor de j. =)
   Maar het leest vlotter. Dus dank je voor je voorstel. Dit soort dingen moet bij mij altijd even borrelen. =)

 2. Zat zo te denken dat er wel eens iets zou kunnen gebeuren waarvan Stian achteraf (dus nu) denkt: Ervaringen zijn de beste manier om vooroordelen en angsten (reëel of niet) te overwinnen.

  Maar ook ik: Поживём — увидим =)

  • Misschien is Stian niet de enige met het “probleem”: naïeve vertrouwen in mensen… =)

  • Haha! Die is helemaal raak, Rapunzel! Ik ben ook zo…
   Maar ahum. Mijn gedachten hierover: allereerst: Stian kan het navertellen. En hij heeft kennelijk iets van steen kunnen meenemen. Die had hij tot nu toe in het verhaal nog niet, dus kennelijk gaat dat nog gebeuren. En dat lijkt me lastig als je op goud afgestuurd wordt.
   En verder: gut feeling?
   Nee, dat niet alleen. Sergeï’s betoog over de armoede en wat dat met mensen doet (en het feit dat hij niet meteen de machine aan de grond zet of begint te dreigen), geeft mij sowieso de gedachte dat hij geen hardcore crimineel is. En laten we eerlijk wezen: het was toch een gewone, eerlijke vraag… die alleen wel direct werd ingevuld door Stian, eerst in gedachten en later hardop. ‘t Is nu bedtijd, maar ik kan het morgen zeker even met tekst aanvullen, die gedachte.

  • Wat betreft de steen zie ik vanuit deze post meerdere opties, ook als Sergeï wèl de fout in gaat.
   Een kat op spek is niet meteen een hardcore crimineel, lijkt mij.

   =)

  • Wat dit betreft ga ik met LaVi mee en denk ik eerst aan Stians gedachtegang (hij herinnert zich de waarschuwing van zijn broer) en invulling (zijn eigen naïviteit wat dit aangaat en dus de “dan moet hij, Sergeï, haast wel verkeerde bedoelingen hebben”, die dan wederom in zijn ogen bewaarheid worden door de vraag die uiteindelijk ook echt volgt). In mijn ogen meer zijn, Stians, invulling gebaseerd op “angst” en voorzichtigheid, dan Sergeïs kwade bedoelingen…

   Maar goed, ook ik heb m’n neusje al vaker dan één keer gestoten door zo in alle onschuld goed te denken van mensen (uitgaande van jezelf, je eigen doen en laten cq denken en handelen, en jouw integriteit in bepaalde situaties), al blijft die gedachte ondanks dat toch pretty hardnekkig, och ja… =)

  • Zelfs als Sergeï eerlijk is, en generally betrouwbaar, kunnen omstandigheden er dan niet tòch nog een reden voor zijn om in een situatie als deze opportunistisch te handelen?

   =?

  • Tja, ik denk dat dat dan zoiets wordt als “aard van het beestje”, breek je of breek je niet in die omstandigheden. Dus ik zou zeggen: als hij z’n principes overboord gooit, ja…
   Maar ik heb makkelijk praten, denk ik. Ik heb nog nooit echt heel serieus voor zo’n besluit/in zo’n situatie gestaan waarin mijn integriteit en standvastigheid (als persoon en vwb mijn principes) dermate op de proef gesteld werden dat ik van mezelf en mijn handelen op dat moment versteld zou staan…

  • Gelukkig maar, want wie weet wat ik onder bepaalde omstandigheden wel niet zou doen… =(
   Al hoop ik dat ik de juiste, nette, fatsoenlijke weg zou blijven bewandelen, ondanks welke moeilijkheden er daardoor weer op m’n weg zouden blijven of zouden komen… =)

  • Zou dàt kunnen zijn, wat Sergeï bedoelt?
   En er is nog niets gezegd over Sergeïs principes, maar jij hebt de ‘stuurbekrachtiging’ van de heilige Geest door je geloof in de Here Jezus.
   En zelfs mèt die uitbreiding maken ook wij stuurfouten…

   =)

  • Hm, nou nee, maar het is zo jammer van een gesprek dat in mijn ogen best wel inhoud had. =)

  • Nou ja, ik hàd ook “ja” kunnen antwoorden, op basis van: “Bjèdnist — poorness — can make any honest man corrupt, if no other road is open to his eyes.”
   Maar dan nog is het afwachten op wat er ècht gebeurd is, toch? We weten nog niet of Sergeï zijn principes, welke dat ook zijn mogen, overboord gooit of niet. Ik ging en ga er nog steeds van uit van niet. En met afwachten op what really happened hoeft dit gesprek echt nog niet ten einde te zijn hoor. LaVi kan par exemple haar pov ook nog aanvullen… =)

  • En dàt is nou juist wat ik zo interessant (en volledig vaag) vind: je „ging en gaat er nog steeds van uit van niet”.

   =?

   ???

  • Ik heb op dit moment toch totáál geen enkele gegronde reden om ànders te denken, buiten Stians gedachten en invullingen? En dan ga ik liever van het goede uit…, wáárom zou Sergeï achterliggende en dan ook nog verkeerde bedoelingen hebben?! Hij kan toch ook gewoon een vraag stellen zònder bijbedoelingen, gewoon uit een soort interesse?

   Maar dat is meestal mijn probleem, dan zeg ik iets, zonder dat ik er ook maar *iets* kwaads mee bedoel en een ander vult meteen, totaal verkeerd, iets voor mij in/denk veel verder dan gewoon sec het gezegde waar ik zelf nog nóóit zo over nagedacht heb en ook helemaal niet bedoel, gewoon totale onschuld zonder bijbedoelingen. En dat zoek ik daarom ook niet zo gauw achter anderen…, terwijl zij soms juist wèl niet zo fijne bijbedoelingen hebben en een gemeen spelletje spelen, en ja, dat doet dan wel eens “zeer”… =\

  • Ik herken het, hoor. =)

   Of =(

   Het overkomt mij ook regelmatig.
   Helaas hebben *mijn* ervaringen mij minder naïef positief gemaakt dan ik was.
   Ik hóóp tegenwoordig, dat mensen geen bijbedoelingen hebben en houd daarom een zekere slag om de arm. Ben wat dat aangaat duidelijk minder goedgelovig geworden en meer berekenend: meer geneigd ook negatieve opties mee te nemen in mijn inschattingen.

   Vroeger verwàchtte ik het gewoon, dat iedereen te vertrouwen is.

   Maar daar ben ik wel van teruggekomen, helaas.

   =(

  • Heb meestal geen zin om “moeilijk” te gaan doen, door telkens voor die persoon ook nog als het ware na te moeten gaan denken over hoe het wellicht bedoeld zou kunnen zijn (goed of fout, met of zonder bijbedoeling), veel te vermoeiend en deprimerend, maar ja…, daar heb je dan jezelf wel eens (meer dan eens) mee…, omdat je dat in sommige gevallen inderdaad beter wèl had kunnen/moeten doen, die negatieve opties meenemen in de gedachtegang…
   En dat zorgt dan weer voor allerlei niet zo leuke gevoelens, wakker liggen, malen, enz. Eigenlijk helpt dat niks, maar ja, doe d’r maar eens wat aan… =\

   Vind het aan de andere kant ook wel weer een verademing dat ik óók mensen om me heen heb waarbij ik simpelweg niet moeilijk hóef te doen, gewoon m’n eigen naïeve zelf kan en mag zijn en niet na hoef te denken over dubbele bodems =)
   Maar zouden die je “teleurstellen” dan voelt dat toch nog net iets zwaarder en erger (zou vele malen heftiger binnenkomen, zo’n beetje als verraad) dan bij de everyday ordinary people, zeg maar.

   Voor nu: Welterusten ; -)

  • Ja. Ik herken het echt. Ik merk ook dat het incalculeren van de negatieve mogelijkheden serieus energie en nachtrust kost. Ik ben ook echt terug op zoek naar dat makkelijke, naïeve vertrouwen in mensen.

   Maar het heeft me al wel wat gescheeld aan verwerkingsproblemen, dat ik negatieve dingen had zien aankomen. Het schokeffect is dan niet zo groot, weet je. De teleurstelling blijft hetzelfde.

   Het heeft denk ik positieve en negatieve kanten.

   Ik heb weleens gelezen dat je beter een aanrijding niet aan kunt zien komen dan dat je je helemaal schrap zet. Minder kans op letsel (onder bepaalde omstandigheden uiteraard). Maar over het leven denk ik dat uit dat voorbeeld wel een les te halen is. En o help, ik wil niet iemand worden die alleen maar negatieve dingen verwacht!!! =(

  • Maar even een tussentijdse conclusie: van ‘everyday, ordinary people’ kun je dus niet verwachten dat ze je vertrouwen niet zullen teleurstellen?

   /=(

  • Oh, jawel hoor =) Gelukkig wel, zou wat zijn, joh ; -)
   Maar daar zou ik minder verbaasd en toch uiteindelijk ook minder door geraakt zijn, als ze wèl zo “dubbele agenda” zouden zijn.
   Al zou het me, mezelf kennende, in eerste instantie ook wel raken en een nachtje (of twee, ligt eraan wat het is en met wie ik erover kan praten/of ik het direct kwijt kan aan iemand die dicht bij me staat en mij dus goed kent) kosten om het “kwijt” te raken of iig weer dóór te kunnen gaan.
   Zo trek ik me ook altijd meer aan van commentaar of in mijn ogen op dat moment (bedoeld of onbedoeld) “vervelende” opmerkingen van mensen die me na staan en die ik waardeer en hoog heb zitten, dan van mensen die me toch al niet zo liggen, snappie, bij de laatste categorie zou ik niet of iig korter stilstaan, daar stap ik sneller overheen. Dat zou bijv. één of twee keer gal spuwen zijn tegen iemand (bijv. vriend/in) die dat dan noodgedwongen ff aan moet horen en dan weer door met het gewone leven, terwijl dezelfde opmerking gemaakt door een door mij geliefd persoon bij mij toch wel even zou blijven knagen… =)

   En vwb jouw reactie hierboven: gulden middenweg zou zó prettig zijn, niet naïf niet negatief, maar gewoon balans… Al kan ik ook best leven met hoe ik nu ben, hoor, ‘t is alleen zo vervelend dat bepaalde mensen daar altijd misbruik van denken te moeten maken en dàt ben ik wèl eens beu =)

  • Ik denk dat je van everyday ordinary people inderdaad niet altijd kunt verwachten dat je ze kunt vertrouwen, omdat je zelf al aangaf dat het soms van de factoren er omheen afhangt. Een goudeerlijke man wiens kinderen honger hebben, kan toch tot stelen overgaan. Gewoon omdat hij geen uitweg ziet.
   Maar ik denk dat het ook niet gaat om wat die ander doet, ongeacht of hij te vertrouwen is of niet. Het gaat erom wat ik doe/ wij doen.
   Durf ik te vertrouwen? Durf ik mezelf kwetsbaar op te stellen? What would Jesus do?
   Als ik denk dat Hij wil dat ik in een bepaalde situatie ben, en daar op een bepaalde manier in handel, dan gaat het om wat ik doe en niet hoe de andere persoon ‘is’ of ‘kan zijn’. Want als ik vertrouw op God, dan kan Hij een onbetrouwbaar persoon nog goed laten handelen.
   Of ben ik nu weer te naïef?

  • Als je je gezonde verstand gebruikt, dan inderdaad: ja, Lady Vi. Dan gaat het er in feite niet om, om wat die ander zegt of doet, want wij zijn die andere persoon niet en kunnen in zijn/haar handelen/denken niet direct op dat moment iets veranderen, maar het gaat er om wie wij zijn in en door Hem en hoe wij dàt wetende handelen. Echter, in zulke situaties werkt mijn gezonde verstand niet altijd en neemt mijn gevoel het over. Mijn gevoel voor onrecht dat aangedaan wordt, mijn gevoel van teleurstelling, verdriet, onmacht, onbegrip, en noem maar op.

   En ik dùrf best mensen te vertrouwen… het is alleen zo dat bepaalde mensen het voor anderen op dat vlak bij mij verpest hebben, door heel vaak mijn vertrouwen te schaden (als kind, als puber, en ja ook nù nog), dat ik ze echt met de beste wil van de wereld niet snap ( waarom ze dat zeggen of waarom ze zo handelen) en dan word je voorzichtig, ook al wil je dat niet en probeer je open te staan voor mensen met goede bedoelingen, maar er hoeft maar “dit” te gebeuren en je schiet weer in je zelfbeschermingsmodus, zèlfs mèt een goed geloof in en vertrouwen op Hem en zèlfs al probeer je het elke keer weer opnieuw omdat dat nou eenmaal zo in je zit. Maar die zelfveschermingsmodus, dat gebéurt gewoon, daar heb ik nog niks op kunnen vinden. Wat ik wel weet is dat ik in zulke situaties rustiger word door er met Hem over te praten en mijn verdriet en vertwijfeling bij Hem neer te leggen en dat is sowieso altijd erg prettig en fijn en vertrouw(en)d.

   En God is machtig, heel machtig, maar sommige mensen doen andere mensen nou eenmaal (graag) verdriet, onbedoeld of opzettelijk, of ze denken met hun ogen en denken niet verder na over evt. achtergrond of consequenties (If you think with your eyes, you are easy to fool) en Hij is altijd bij ons en beschermt ons, maar Hij spaart ons niet voor alles in elke situatie (geen rustige reis, wèl een behouden aankomst) en dat hoeft ook niet, want daar leren we van. En achteraf bekeken kan ik (soms, op zeg maar goeie dagen) zeggen dat ik dankbaar ben voor en blij met of soms zelfs trots op mijn littekens en verwondingen…, omdat ik daar een ander, sterker mens door geworden ben en ik Hem (achteraf of gedurende) die periodes heel dicht bij me gevoeld heb en Zijn aanwezigheid in mijn leven echt kan zien…, en ik nu daardoor andere mensen tot steun kan zijn en mee kan voelen en bedachtzamer geworden ben, en dat is zó waardevol. Dan laten “ze” mij maar af en toe “pijn” doen, als ik daar een beter, inlevender en meelevender mens door word…, al doet het me nog steeds ondanks de positieve draai wèl verdriet en snap ik het waarom ervan niet…

   Maar inderdaad het gaat erom hoe we zelf handelen, en ik moet zeggen dat ik ook wel eens zwakke momenten heb, waarop ik in emotie reageer ipv met gezond verstand, en dat ik dan later denk: had de eer nou maar aan jezelf gehouden ipv je te laten leiden door het moment…, maar ja, I too am only human… =)

 3. Voor de volgende post ga ik me weer eens verdiepen in een voor mij héél oude, ooit vage bekende: goniometrie.

  Alpha’s: don’t worry, je zult er weinig van teruglezen.
  Maar het is nodig om realistisch te kunnen omschrijven wat er gaat gebeuren.

  =)

  • Ieks, wiskunde!!! =D
   Het enige dat is blijven hangen mbt deze term is meetkunde en soscastoa…

  • Hm. Die soscastoa was ik alweer kwijt, daar herinner jij me nu aan. =)
   Sinus: overstaand – schuin
   Cosinus: a (?) – schuin
   Tangens: overstaand – a (?)

   Wat de a is, weet ik niet meer, en wat je er feitelijk mee moest, met dat ezelsbruggetje, is me ook ontschoten.

   Misschien wil Yanaika daar haar licht even over laten schijnen? =)

   Yaiks! Help! =?

  • Hahaa ik ben klas 3 havo hé dat begrijp ik allemaal niet nee hoor grapje. Maar ik heb dat nog niet gehad. Dus sorry kan ik niet mee verder helpen 😛
   Maar interessante post Ik ben gewoon wel benieuwd en wil heel snel en graag weten wat er verder gaat gebeuren. Want Quizzi kan met het verhaal altijd de onverwachte kant op wat we zelf altijd niet verwachten. Maar ik heb zo’n vermoeden na alle reacties dat het idd wel gewoon goed komtt en Sergïe niet heel negatief is XD Maar als dat wel zo is is het juist weer spannender haha XD

  • Oké, Yanaika, ik zal het zèlf uitvogelen. Vind ik ergens ook veel te leuk.
   Euhm.
   Wiskunde leuk?
   Ja, echt. Nu het niet *moet* maar ik het nodig heb voor mijn verhaal vind ik het leuk.
   =D

   Net als Duits, eigenlijk. =)

  • Goed, intussen weet ik wat de a is en wat je met dat soscastoa zou moeten kunnen. Nou moet ik het nog werkend krijgen! =D

  • Klinkt interessant, Quizzy: nog werkend zien te krijgen… Ich bin gespannt, wie immer eigentlich ; -)

  • Hahah wiskunde heb ik ook wel eens leuk gevonden zoals haakjes wegwerken bij formules net zo’n puzzel Xd Succes met het uitvogelen

  • Op dit moment vind ik het internet erg lief. =D

   Heb een site gevonden, die het moeilijke deel van de berekening voor mij doet. Met één klik.

   Nou wil ik het zèlf nog kunnen.

   =)

  • Gelukt! Nou heb ik dus een programmaatje dat de berekening voor mij uitvoert. Ik hoef alleen maar enkele afstanden en afmetingen en de vlieghoogte van de helikopter in te voeren en het benodigde antwoord komt er zó uit rollen!

   Helemaal blij. =)

 4. Bah, geen tijd om rustig alles te lezen wat ik hier aan waardevolle reacties heb gemist, en al helemaal niet om daar rustig op in te gaan. Komt hopelijk nog, tenzij de discussie inmiddels wel een beetje gesloten is hier.

  Maar waar ik wel tijd voor heb is even kort met een tekstreferentie komen, want dat had ik beloofd. Jouw vraag, Esquizzy, was naar de positieve interpretatie van Sergej en ik had beloofd nog met een tekstreferentie te komen. Nu las ik nog weer even ‘Gedrocht’ door en daar vond ik wat ik zocht: als Stian Sergej introduceert, dan omschrijf je dat als volgt: De verteller introduceerde met een scheef, waarderend glimlachje: „Sergej, de gekke helikopterpiloot.”
  Een waarderend glimlachje, schrijf je. Niet wrang, of bedenkelijk, maar waarderend. Dat geeft mij het idee dat hij positieve gevoelens heeft overgehouden aan de samenwerking met Sergej (let op: ik zeg ‘geeft mij het idee’). En dat was voor mij een reden om Sergej meteen al op een positieve manier te zien, en dat maakte dus ook dat dat mijn referentiekader werd waar vanuit ik dingen verderop interpreteerde.

 5. Leuk, ik vind die Sergey ook wel eerlijk overkomen.

  Enne… op de computer is zo'n Russische titel nog wel haalbaar. Maar op gedrukt papier wordt het iets lastiger om de juister vertaling erbij te vinden!

  Wat een diepzinnig gesprek hierboven. Ik heb er eigenlijk weinig aan toe te voegen, maar zal nog wel wat gedachten spuien 
  Misschien dat je niet iedereen kunt/moet vertrouwen. Maar toch… Ik kan inderdaad genoeg mensen opnoemen die misbruik maakten van mijn vertrouwen. Maar: dat is denk ik nog geen reden om hen dan níet te vertrouwen. Wat een ander doet, ligt op zijn bordje. Dat is niet mijn verantwoordelijkheid maar komt voor z'n eigen rekening. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen daden en ik geloof ook niet dat het goed is om iedereen en alles te wantrouwen. Er kwam een keer iemand naar me toe, 'een dakloze' om geld voor de 'nachtopvang'. Ik weet niet in hoeverre het verhaal op waarheid berustte. En ik was eerst ook niet van plan om iets te geven. Maar toen bedacht ik dat het mijn verantwoordelijkheid niet is wat de persoon in kwestie met het geld zou doen. Bovendien kom ik helemaal niets te kort en kon ik die euro makkelijk missen. 

  Anders vind ik het wanneer mensen bewust misbruik maken van je vertrouwen/ je onmacht om 'nee' te zeggen. En zeker als ze zich daarnaast nog uit durven geven voor christenen .
  Maar toch… Misschien is dat wel een goede les nederigheid voor me geweest. Te geven zonder iets te ontvangen…

  Haha, de a van aanliggend natuurlijk  Haha en nu je het over wiskunde en hoeken hebt: er ligt al járen een vraagstuk op mij te wachten. Benieuwd of ik dat ooit nog eens op kan lossen of misschien is de oplossing wel op internet te vinden. Enne… ik kreeg van de week nog een lumineus wonderlijke ingeving, over de tafels. Ga daar binnenkort leuk mee aan het puzzelen. 

 6. …op de computer is zo’n Russische titel nog wel haalbaar. Maar op gedrukt papier…

  Daarom heb ik de transliteratie èn de vertaling direct in de eerste alinea van deze post verwerkt. 
  Maar ik zou de titel kunnen aanvullen met die informatie, wanneer ik het in druk uitgeef.

  Wat een ander doet, ligt op zijn bordje.

  Dat is waar, maar ik kreeg eens de tip (in het geval van geld geven aan een dakloze) dat het verstandiger is om zo iemand dan mee te nemen naar een eettentje en hem of haar een broodje of iets anders te eten aan te bieden en dat dan voor hem/haar te betalen.
  Toen ik heel naïef vroeg "waarom", kreeg ik als antwoord dat ik het niet fijn zou vinden om iemand aan geld te helpen om drugs of alcohol te kunnen kopen, omdat ik die persoon daar niet mee zou *helpen*. Daar vond ik toch óók wel iets van waardevolle waarheid in zitten…

  Anders vind ik het, wanneer… | …misbruik maken… | …christenen 

  Jah.  Helaas kom je daar pas achteraf achter, meestal. Is mij ook al wel overkomen. Meermaals.

  …de a van aanliggend natuurlijk 

  Natuurlijk!

  …er ligt al járen een vraagstuk op mij te wachten 

  O ja? Wat dan? 

  …een lumineus wonderlijke ingeving, over de tafels. 

  Ik ben heel benieuwd!

  …wel eens van de tiktaalik gehoord?! 

  Tot vanmorgen niet.
  Intussen beetje bijgelezen. Interessant beestje. Jammer dat het misbruikt wordt. 

  Euhm… hoe kwam je daar zo ineens bij? 
  Terwijl je aan het zoeken was naar de vertaling van de titel van deze post?

 7. Ja, die tip om eten geven heb ik ook wel eens gehoord. Maar ze vroeg me specifiek om een bijdrage voor de nachtopvang. En als het dan een beetje  en onweert heb je misschien meer aan geld dan aan en 

  O ja? Wat dan?

  Wil je het echt weten? Misschien klinkt het niet zo bijster interessant, maar het is een dus een driehoek met daarin een hoogtelijn (dacht ik) en de vraag is dus hoe lang die hoogtelijn is. Er bestaat daar misschien trouwens ook wel een formule voor, maar ik vind het leuker om het zelf te beredeneren 

  En haha, dat van die tafels, daar ga ik ook nog even mee puzzelen 

   tiktaalik 

  Nee, ik kwam het los van Kd tegen. Maar gezien de aard van het beestje en zijn naam dacht ik dat het misschien de oorsprong was van wat jij een triktillik noemt. Ik zie wel overeenkomsten 

 8. #bijdrage | nachtopvang: Ja, het zal per situatie verschillen — je kunt ook niet alle situaties over één kam scheren, hè? 

  #hoogtelijn: was dat niet een typisch gevalletje voor de Kwelling van Piet Havergras? 

  #puzzelen | tafels: ik hoor / lees er dus graag meer over! Bij IKEA hebben ze duidelijke, stap-voor-stap op plaatjes gebaseerde instructies.

  …misschien de oorsprong was van wat jij een triktillik noemt.

  Hihi, nou haal jij de termen ‘triktill(-i)’ en ‘tiktaalik’ door de war!  
  Maar: begrijpelijk, en ik snap waar je die overeenkomsten ziet.

  Wat betreft de oorsprong tiktaalik —> triktill(-i): evolutionisten zouden het wel willen!!! 

  Etymologisch gezien hebben de termen evenmin iets met elkaar te maken. Jij hebt me hierboven voor het eerst van mijn leven in aanraking gebracht met de tiktaalik. 

  De achtergrond van het woord ‘triktill(-i)’ — via de naam Trikticlic — heb ik redelijk uitgebreid beschreven in Kd·458 Kronkel

 9. Hoogtelijn: dat zou een kwelling kunnen zijn ja… als je bedenkt dat er al jaren een blaadje met dat vraagstuk op m'n bureau ligt  Maar ik denk dat ik met SOSCASTOA ook wel wat kan, dus wie weet, ik zal het testen 

  Puzzelen: ik ben nu zo ver dat ik van elk getal, hoe groot het ook is, heel snel kan vertellen of het in de tafel van 3 of 9 zit. Nu alleen nog even bedenken wat ik praktisch met deze kennis kan…  

  Enne… ja, die handleidingen van IKEA ken ik ja… Heb een paar weken terug nog wat IKEA meubels in elkaar getimmerd 

  nou haal jij de termen ‘triktill(-i)’ en ‘tiktaalik’ door de war!

  Haha, het was een combinatie van Trikticlic en triktilli denk ik 😉

  Enne… Haha!! Door de war halen is ook een contaminatie!! 

  Ik zal Kd 458 er nog eens op nalezen 😉

 10. Als de basis horizontaal ligt, verdeelt de hoogtelijn de driehoek in twee rechthoekige driehoeken.

  Zo niet, dan verdelen de hoogtelijn en een horizontale lijn door het snijpunt van de hoogtelijn met de overstaande zijde de driehoek in meerdere driehoeken, waarvan er één rechthoekig is.

  Dat is typisch een klusje voor de Kwelling. 

  SOSCASTOA lijkt me een beetje via Keulen naar Parijs? 

  …al geef ik toe dat hij wel handig kan zijn om de lengte van alle benodigde zijden te weten te komen. Dus misschien een samenwerkingsverband tussen de Kwelling en SOS?

  …ook een contaminatie!!

  Ja! Lollie, hè?

   

 11. Grappig is trouwens, dat ik bij een vraagstuk dat ik voor dit specifieke Kd·H18 nodig had, precies die combi tussen Havergras en  nodig heb gehad… Lees maar verder, dan kom je het vanzelf tegen. 

 12. samenwerkingsverband 

  Tuurlijk, ik ben benieuwd naar de hoeken én naar de lengte van wat lijnen. Ik ga er straks meteen maar eens naar kijken denk ik! 

   combi tussen Havergras en  

  Eumme… niet vergeten om met respect over respectabele personen te spreken hè, Izzy! 

  Lees maar verder

  Ja, dat staat ook nog een keer op de planning 


Geef een reactie