Keiharde dromen
Kd·571 Bezoek
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 21 juni 2014 | Bijgewerkt: 20 maart 2016 om 07:30 uur.
Woorden: 1008 | Leestijd: circa 5 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


35 reacties

 1. Hihi, even moest ik lachen. Moest denken aan een opmerking van ehm… Anne denk ik? Over dat er wel heel veel mensen boven op de berg in de boerderij komen. Maar hier kunnen ze er ook wat van! Zo langzamerhand zijn heel wat ons bekende personen in deze villa verzameld! Je zou haast gaan denken dat er een speciale onthulling aan het aankomen is…

  Maar goed. Mooie post! Mooi ook die Koniks. Je zult maar zo dichtbij een natuurgebied kunnen en mogen wonen… boffen hoor.
  En gelukkig, Joram kan weer lachen. Da’s fijn.
  Mooi, die rozen en mooi ook de bijbehorende metafoor. Daar kan je inderdaad een beetje droevig van worden… maar het is wel heel mooi!

  Ik zeg tegen jou hetzelfde als jij tegen mij… gauw verder graag!

  • Ehm, en die boerderij dat sloeg dus op Queeste… dat was even niet duidelijk…

  • Die opmerking.. dat was ik geloof ik.
   Kreeg namelijk bij Q104 het zelfde gevoel van ..poeh ‘t wordt druk daarboven.

   …maar idd, In de villa moeten ze bijna een muur gaan uitbreken 😉


  • Haha, dat van die boerderij: ja, ik snapte dat dat om Queeste (rond Q·104) ging. Maar die had ik ook nog maar net gelezen. =)

   Dank je voor je reacties, Lady Vi! =)

   # verder : ik ben bezig… =)

  • Misschien is ‘vergelijking’ een beter woord: „Ze zijn gemaakt om te bloeien maar omdat ze op de verkeerde tijd op de verkeerde plek zijn, krijgen ze nooit de kans…”
   Ik kreeg het gevoel dat Amber hierbij misschien wel verder dacht dan aan de bloemen alleen. Maar dat komt misschien ook wel weer door de roos in Queeste. Die zit nog in mijn hoofd… en dat was duidelijk een metafoor.

  • Oh ja, en óók nog een *grinnik* met \______|__|______/ voor de strakke val-actie, hihi!


  • Het was een beetje een ploeterpost, moet ik toegeven. De volgende schrijft om de één of andere reden veel vlotter…

   =)

   Dank je voor je reacties en tja, niets breekt en versterkt een romantische setting zo goed als een losse veter of een dwarsliggende wortel. Helemáál als een combinatie daarvan tegen je samenspant…

   =)

 2. Wat een prachtige post weer EsQuizzy. Heerlijk om te lezen 🙂

  Wel een klein beetje teleurgesteld na de ‘val’, want ik zat al helemaal klaar voor de eerste voorzichtige romantische kus tussen Amber en Tim 😉

  Als ik de schrijver niet (inmiddels een beetje) zou kennen, zou ik geneigd zijn om te denken aan een gemiste kans, maar in jou geval is hier vast goed over nagedacht 😉

  Het plotseling opduiken van een lachende Joram, was een verrassing, waarbij ik me even afvroeg of ik een post gemist had met uitleg (naar zijn moeder?) over zijn “verwarrende?” belevenissen op de boven verdieping. Maar ook hier vermoed ik dat de schrijver zich liever richt op een iets minder voorspelbaar vervolg? (Wat ik trouwens van harte zou toejuichen.)

  Q¿Q


  • Dank je, Arne! =)

   …maar ik denk wel dat je toch iets gemist hebt! De eerste kus, namelijk! Zie het einde van Kd·569 en het begin van deze post! Of was die niet romantisch? =D

   Leuk, trouwens, dat zowel Lady Vi als jij hier op een vergelijkbare manier reageren met betrekking tot het vervolg — alleen op andere lijnen en met verschillende toekomstverwachtingen!

   =)

  • #Eerste kus: Hmm..tja, een kus op de kruin is voor mij eerder lief (zo als Amber zegt) en/of zorgzaam dan romantisch en kan nog op veel manieren uitgelegd worden. Een eerste kus zo als ik die bedoelde is meer een stapje verder en laat aan duidelijkheid minder (te wensen) over 🙂

   Maar misschien is het ook mijn beleving dat Amber en Tim tot nu toe erg om elkaar heen draaien maar geen van beide een duidelijke stap wil maken. Ze weten dat ze elkaar ‘leuk’ vinden, maar daar blijft het een beetje bij.
   Ik had het denk ik leuk gevonden als Tim bij de val, de sprong (!) had durven wagen. (Een echte keuze maken?)

   Q¿Q


  • Dus… je had het leuk gevonden als Tim hier gedaan had wat je misschien zou verwachten, maar je juicht het toe als hij iets minder voorspelbaars doet — zoals nu eigenlijk het geval is.

   Ik voel me zó in een luxepositie: wat Tim ook doet, het is op zijn minst leuk in jouw beleving!

   =)

  • Nu krijg ik een beetje het idee dat je niet inhoudelijk wilt reageren?

   Maar ik ben waarschijnlijk weer wat onduidelijk. Het “toejuichen van niet voorspelbaar zijn sloeg eigenlijk op Joram”

   Wat Tim betreft, geld gewoon mijn eerste reactie. Beetje teleurgesteld. Het hoe en waarom probeerde ik hierboven uit te leggen. 🙂

   Sorry dus voor je luxepositie wat Tim betreft. Die gaat niet helemaal op 😉


  • Het was een grapje, dat van die luxepositie, Arne. =)

   Jammer van je teleurstelling. Ik kan er helaas niets aan doen. Niet elke situatie tussen een jongen en een meisje gaat volgens het verwachtingspatroon van de omgeving…

   Maar ik probeerde hierboven óók iets uit te leggen met mijn reactie op de overeenkomsten tussen de reacties van LaVi en jou.

   Jullie reacties geven namelijk heel duidelijk iets weer over het karakter van — en mijn intentie met — Kd.

   =)


  • Maar, verder inhoudelijk: is een “kus”, zoals jij het voorstelt, de enige denkbare uiting van een èchte keuze en de verplicht te verwachten volgende sport van de ladder?

   Ik meende dat elke relatie uniek mocht zijn…

   Om eerlijk te zijn: ik vind de hele tuin-scène tussen Tim en Amber bijzonder romantisch — óók zònder een ‘volgend niveau’-kus.
   Tim heeft zelf in zijn gedachten al een heel belangrijk stukje van zijn filosofie laten zien, toen hij met Amber op zolder bij hem thuis was.

   Zie Kd·238 Licht, op Vintage. =)

   Deze meest recente scène is volledig in lijn met die overtuiging, volgens mij. En daarmee met zijn karakter in het verhaal…

   =)

 3. EsQuizzy, even hier want op de e.a manier kan ik niet meer op jou laatste reactie reageren?

  #Grapje: Snap ik.. ;-)=

  #Teleurstelling: Kan je ook niets aan doen (heb ik niet geroepen toch?). Is idd geheel een eigen verwachting hoe ik het graag had gezien, maar niet bedoeld als argument om dit te veranderen. Als schrijver kun je het nu eenmaal niet iedereen naar het zin maken.
  Wel vind ik het altijd interessant om te weten wat de achter liggende gedachten is voor de keuze die een schrijver maakt, en volgens mij heb je die nog niet gegeven? (Niet dat dat moet!)

  #Kus als enige denkbare uiting van een echte keuze:
  Dit zijn niet mijn woorden net zo min als dat ik beweerd heb dat elke relatie niet uniek mag zijn(?)

  Ik probeerde alleen aan te geven wat in mijn beleving het verschil is tussen een kus op iemands hoofd/haar/kruin en een (echte) kus op de mond als het gaat om duidelijke informatie. Voor mij betekend de eerste “Ik vind je lief, aardig, charmant, Ik ben geïnteresseerd in jouw” en de tweede betekend voor mij “Ik kies voor jouw”. Voor mij twee heel verschillende dingen.

  Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe de rest hier over denkt.

  Q¿Q

  • #Teleurstelling: Die achterliggende gedachten heb je nu inmiddels wel aangevuld in je laatste reactie zie ik 🙂


  • Ik heb ook niet beweerd dat jij iets beweerd hebt. Ik vroeg of je het zo bedoelde en gaf weer hoe jouw initiële uitingen op mij overkwamen — zodat jij verduidelijkend kon reageren.

   =)


  • Waar ik nog benieuwd naar ben, is of jouw teleurstelling door mijn keuze als schrijver van het verhaal of die van Tim in de situatie veroorzaakt wordt: ben je teleurgesteld in het verhaal (jij zat klaar voor het lezen over een eerste echte kus), en/of in Tim (hij had doortastender moeten zijn in jouw beleving)?

   =)

  • Oei.. das een lastige. Ik kan de schrijver en Tim niet echt loskoppelen in deze. Tim is afhankelijk van wat de schrijver hem laat doen. In die zin kan ik hem niet echt iets kwalijk nemen. Ben ik dan teleurgesteld in het verhaal? Nee, zeker niet in het geheel, en ook niet in de scene tussen Tim en Amber, maar eigenlijk alleen in de het einde van de val actie in die scene.
   Ik realiseer me trouwens dat het woord “teleurstelling” misschien een grotere negatieve lading suggereert dan de bedoeling is.

   Het is meer het idee dat je je persoonlijk verheugt op een slagroomtaart maar je krijgt een chocoladetaart. Op beide is niets aan te merken. Ze zijn heerlijk om te eten. Alleen was de ene niet je eerste keus en de andere wel. En het kan dus heel goed zijn dat dit voor een ander precies andersom is. Daar is dan ook niets mis mee.

   Ik gaf ook aan dat het puur een eigen verwachting was van mijn persoon als lezer.(Een andere lezer kan een heel andere verwachting hebben)
   Voor mij was het naar elkaar toe groeien van Tim en Amber verspreid in verschillende posten zo mooi romantisch (vooral buiten in de sneeuw) geschreven, dat ik helemaal met ze mee groeiden. De manier hoe je vervolgens gedetailleerd de val beschreef speelde voor mij als een film af waarbij het door mij verwachte einde -de slagroomtaart- plots een chocoladetaart werd. Ook prima maar niet mijn eerste keus. 🙂

   Q¿Q

  • Ja, deze twee posten verduidelijken wel de keuze die je maakt als schrijver ten opzichte van hoe Tim reageert op Amber. Ik begrijp ook wel de voorzichtigheid die er bij Tim misschien in geslopen is.

   …maar, een echte kus (kan ook voorzichtig en teder) op het moment van de val had voor mij persoonlijk het verhaal en de relatie tussen Tim en Amber niet minder geloofwaardig of realistisch gemaakt. Ook niet perse meer trouwens!

   Dus ik begrijp je keuze, maar had persoonlijk toch liever slagroomtaart gehad 😉

   Q¿Q

 4. Hihi. Wel grappig om dit gesprek te volgen. Ik was op de leeftijd van Amber en Tim nog he-le-maal niet klaar voor zoenen op de mond… ECHT nog niet. Misschien is dat tegenwoordig anders… maar ik vond toen ik op mijn negenentwintigste dan echt verkering kreeg hand-in-hand lopen al heel spannend…
  Dus ik had zo’n zoen hier nog niet verwacht, in tegenstelling tot Arne. Wel een onhandige omhelzing, dicht tegen elkaar staan enzo. Een kus op de kruin vind ik bijzonder: dat is een vorm van genegenheid die bij ons thuis past bij een vader-dochterrelatie, zo kust mijn vader mij altijd. Dus dat soort kussen staat bij mij eigenlijk voor een relatie met een verschil in gelijkwaardigheid. Een kus die je geeft als je ‘boven’ iemand staat, ouder bent. Maar dat komt dan weer door de bril waar ik doorheen kijk. Ik vond het heel bijzonder dat Tim daarvoor koos, omdat ik me dat ook weer niet kon voorstellen bij een jongen van zijn leeftijd. Maar het stoorde me niet.


  • Ha! Bedankt voor dit gezichtspunt, Lady Vi!
   Dat breidt het perspectief enigszins uit.

   =)

   In respons een overweging.

   Ik kan me, naast wat je al vertelt, nog een andere meer praktische reden voorstellen die meespeelt in de keuze van Tim ten gunste van een kruinkus.
   In welke klassen zitten Tim en Amber ook alweer? En… hoe stonden ze precies ten opzichte van elkaar?

   =)

  • 🙂
   Tim zit twee klassen hoger, voor zover ik me kan herinneren. Maar ik kan me van mijn middelbare schooltijd ook herinneren dat meisjes meestal wat verder waren in hun ontwikkeling op dit gebied dan jongens.
   Het is natuurlijk wel zo dat Tim Amber al eerder in bescherming genomen heeft. Amber komt in veel dingen nog behoorlijk naïef over, in tegenstelling tot Rosa. Dus wat dat betreft lijkt hij wel wat boven haar te staan. Maar dan nog vind ik zo’n beschermende kus best bijzonder voor een jongen van die leeftijd. Maar dat geeft niet, toch? Tim ís ook bijzonder, en hij heeft al veel meegemaakt… dat heeft hem gevormd… net als Rosa!

  • Haha, ik was mijn tijd ver vooruit denk ik 😉

   Ik moet wel toegeven dat ik de leeftijd van de hoofdpersonen af en toe uit het oog verlies. Wat was dit nu eigenlijk? 15/16 of jonger? Misschien lees ik dit verhaal wel met een iets te volwassen bril, dat kan natuurlijk ook.

   Wel grappig dat je het verschil in essentie van een kus op de kruin en die op de mond in 1 reactie weet te vatten precies op de manier zo als ik het bedoelde maar veel meer reacties voor nodig had.

   Q¿Q


Geef een reactie