Keiharde dromen
Kd·666 Afgezant
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 26 mei 2016 | Bijgewerkt: 27 mei 2016 om 09:02 uur.
Woorden: 750 | Leestijd: circa 3 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


15 reacties

 1. Ha, wat een herkenbaarheid. Die mute-knop wil ik ook wel. Ik heb zojuist mijn vierde aaneengesloten slechte nacht achter de rug met onbekende oorzaak. Mooi ook van dat liedje. Zulke dingen zijn een bemoediging voor elke kleuterwerker die zich afvraagt wat er blijft hangen van de zondagschool…

  Enne, die arme Kiroc… ik ben benieuwd. De aquakleurige waterling kon ik zo gauw met zoekwoorden 'aqua' en 'aquakleurig' niet terugvinden, benieuwd wie dat is. Misschien dat de koning het eerder zei, ik zoek nog even.

  Mooie post. Gauw verder?

 2. De afgezant van de koning hier is korporaal Menkar, die — nu Tesayo en Honi netjes aan boord van de goed beveiligde Lakkakaia op de terugkeer van Silvaeo en Toenak moeten blijven wachten — wel even door zijn beschermelingetjes gemist kon worden.

  Zijn lumikleur staat volgens mij niet eerder als ‘aqua’ omschreven, maar je vindt hem voor het eerst in Kd·579 Zeeëngel.

  Ja, sommige liedjes blijven hangen… Ik hoop zeker dat die gedachte inderdaad bemoedigend is voor kinderwerkers. 

 3. En daarmee ontdek ik ook een foutje: Menkar is als korporaal voorgesteld, maar elders wordt hij met ‘luitenant’ aangesproken. Dat moet ik sitewide even corrigeren… Opvallend genoeg staat hij wèl als luitenant in Kd·pedia… Dus. Kd·pedia ook even verbeteren… 

 4. Altijd leuk om dingen bij te werken! Enne, ja, Menkar weet ik nog. Die kwam ik tegen toen ik even teruglas naar wat Silvaeo en Toenak allemaal tot de vergadering gesproken hebben. 

 5. Ook hier herkenning, op meerdere vlakken, bij het eerste stuk =D

  Oh, en nog ff aanpassen:

  De gekromde lijnen van het Paleis, …, vormde een schouwspel

  …vormden, aangezien lijnen meervoud is 🙂

 6. Hihi, laatst stelde iemand anders me dat ook voor — maar ik heb het bewust niet gedaan. Ook al deel ik je voorkeur, Ditte zou het zeker (nog?) niet doen — en het zijn háár gedachten die ik daar citeer.

 7. Hihi, laatst stelde iemand anders me dat ook voor

  Ditte zou het zeker (nog?) niet doen

  Om eerlijk te zijn ben ik erg benieuwd naar de reden die Ditte daarvoor heeft?

  Ze is journaliste en heeft daar waarschijnlijk ook een opleiding voor gevolgd. Wanneer zij het lied in de krant zou laten zetten, mag ik toch aannemen dat er dan wél een hoofdletter in komt te staan. 

  Ik snap dat Ditte niet gelovig is, maar dat hoeft m.i. niet te betekenen dat er geen hoofdletters meer gebruikt hoeven worden. Ik schrijf Allah en Boeddha ook nog steeds met een hoofdletter. 

 8. Om dáár achter te komen, zullen we moeten afwachten: wellicht komt er ooit (opnieuw…) een krantenartikel van Dittes hand voorbij in Kd, waarin de situatie zich voordoet. Tot die tijd kunnen we alleen maar gissen, hè?

 9. Redactie en richtlijn doen veel, maar het uiteindelijke resultaat zou ons daarmee weinig over de concepttekst leren — en daarmee zouden we niet veel opschieten met onze poging tot inzicht in Ditte en haar beweegredenen.

 10. Ik ben met het corrigeren van *alle* rangen van de militairen (vanwege een vooral praktische verkleining van het aantal mogelijke rangen in Liliaño) op dit moment bij deze post — Menkar is weer luitenant.

   


Geef een reactie