Keiharde dromen
Kd·673 Vreugdetoon
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 28 augustus 2016 | Bijgewerkt: 28 augustus 2016 om 21:26 uur.
Woorden: 1041 | Leestijd: circa 5 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


10 reacties

 1. =)

  Gabi weet zich veel meer te herinneren van de Bijbel dan ze zichzelf vaak bewust is. Mooi om te lezen/mee te beleven op deze manier.

  Haha, cool die manoeuvre van de Lakkakaia. Lijkt me leuk 😀 Moet alleen nog even het mentale plaatje daarna goed krijgen nav de "neus omhoog van het wateroppervlak weg"-beschrijvingen en zo, maar dat komt vast wel goed na herhaald lezen 😉

  Ach, die Tesayo.., maar benieuwd hoe het gesprek gaat verlopen 🙂

   

 2. Gabi’s Bijbelkennis is ongeveer gelijk aan die van haar vader, die in Kd·484 Zwemun duidelijk omschreven wordt:

  „Hmmm,” verhulde Fabiënne weifelend een overweging. Ze zei: „Weet u… Ik weet niet hoe goed u thuis bent in de Bijbel?”
  „Ik ken de belangrijkste verhalen,” gaf Peter een indicatie.
  „Juist,” interpreteerde Fabiënne dat antwoord.

  Gabi kent de verhalen vooral van school en kindernevendienst. Aangezien zij ze recenter gehoord heeft, heeft ze meer paraat dan haar vader. De samenhang van het geheel onbreekt nog wel grotendeels bij hen beiden — en op het moment zijn ze afgeleid door alles wat ze meemaakt. Rosa heeft haar wel het één en ander uitgelegd, maar dat is nog niet heel diep doorgedrongen…

 3. Leuke post! Hm, een cliffhanger middenin een post… dat is weer eens wat anders 🙂 Al heb ik wel een vermoeden hoe het verhaal verdergaat.

  De manoeuvre levert mij ook wat hoofdbrekens op hoor… ik 'zie' het nog niet voor me maar dat komt vooral doordat ik niet zeker weet of 'dieper' hier onze betekenis heeft, of die van de de waterlingen (richting het oppervlak). Bij de neus optrekken, denk ik in termen van 'omhoog' maar het is bij het wateroppervlak vandaan. Varen ze dan op z'n kop op dat moment? Als je de diepte in gaat, en dan afremt door je neus op te trekken, dan verwacht ik juist dat de neus richting het wateroppervlak gaat om de vaart de diepte in te verminderen.
  En ik zie ook even niet wat een halve kurkentrekker is… en in welke richting die dan gaat? Linksom rollen, op z'n kop dus? Nou ja, ruimtelijk inzicht is en blijft niet mijn sterkste punt.

  Wel grappig: ik moest aan zeilen denken: klaar om te wenden?? Re!!

 4. #cliffhanger: leuk hè? 

  #dieper: de betekenis van het woord ~ is nooit anders geweest bij de waterlingen, dan bij ons. Dieper is dieper, dus bij het wateroppervlak vandaan richting de bodem. 

  #manoeuvre: wat kapitein Yalac met de Lakkakaia doet, is bijna exact wat in aerobatics een “reverse half cuban eight” wordt genoemd: een halve kurkentrekker (aerobatics: ‘half barrel roll’), direct gevolgd door een halve looping. Hij draait het toestel op de rug terwijl hij rechtdoor blijft ‘vliegen’, en trekt dan zeer sterk op (naar beneden dus, omdat het toestel op de kop ligt) totdat hij weer horizontaal ligt — aan het einde van / onderaan de halve looping — en exact in de tegenovergestelde richting ‘vliegt’ ten opzichte van waar hij vandaan kwam.

  Sleutelpunt is, dat Yalac niet afremt door de neus op te trekken, maar dat hij juist volle kracht vooruit blijft aanhouden tijdens het hele kunstje.

  Pas als ze weer horizontaal in het water zweven, laat hij de snelheid eruit lopen en kunnen de andere catrissai makkelijk bij hen komen.

  Duidelijker, zo?


Geef een reactie