Keiharde dromen
Kd·764 Ontdaan
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 10 oktober 2018 | Bijgewerkt: 10 oktober 2018 om 22:11 uur.
Woorden: 1043 | Leestijd: circa 5 min.

Alleen voor ingelogde gebruikers. =)


7 reacties

 1. Ah, weer verder hier!

  Esirak en Enirak. Ik raakte even helemaal in de war. Maar dat zijn dus 2 verschillende waterlingen met maar 1 letter verschil in hun naam. Even onthouden.

  Oei oei, die steen belooft niets goeds. Er kan natuurlijk een ondergrondse ruimte onder zitten waar ze levend en wel zijn opgesloten. Maar hoe realistisch is dat? We gaan het zien en beleven.

  Mooi gesprek zo tussen Cadosh en Silvaeo. Tja, Girvoc… ik moest ineens ook denken aan de plunderingen die soms gebeuren bij natuurrampen en zo… er zijn altijd mensen die dit soort situaties gebruiken voor slechte dingen… 
  Het zal de koning vast enorm aan zijn hart gaan als straks de zaal gesloten is. Niet alleen om wie niet binnenging, maar ook om alles wat ze achterlaten zonder te weten hoe en of ze het later (wanneer dan ook) zullen aantreffen…

  Gauw verder maar weer!

 2. Tja, die namen Enirak (luitenant van de Kon. Garde) en Esirak (mijnwerker, Pakwirriy)… daar heb ik toen ik de bijna-doublé ontdekte wel even mee in mijn maag gezeten. Ik heb overwogen het aan te passen en de namen verder uit elkaar te trekken qua overeenkomst, maar dan… hoe realistisch is het om alleen maar unieke namen te gebruiken in een verhaal met een persoonsbestand van deze magnitude? 

  Daarbij: er zijn al verschillende doublés en bijna-doublés in Kd, en om die nou allemaal aan te gaan passen leek met niet heel wenselijk.

  Makkelijk ezelsbruggetje voor dit specifieke geval: eSirak is de mijnwerker die een tand kwijtraakte in Mokra. Hij SliSt — al is dat natuurlijk een variant in het Waterlings. 

 3. Maakt niet uit toch? Houd je scherp 😉 Maar het viel me bij deze post pas voor het eerst op, vandaar dat ik het toch even noemen moest. Ach, zo heb je ook Christian en Christiaan… gaan we ook niet aanpassen toch? 


Geef een reactie