Keiharde dromen
Kd·782 Argument
Door:

Categorie: Drama / Roman
Geplaatst op 1 januari 2019 | Bijgewerkt: 13 januari 2019 om 10:22 uur.
Woorden: 322 | Leestijd: circa 2 min.
|

Heftig nahijgend van haar geagiteerde reactie op Peters vraag stond ze inmiddels weer tussen de drie volwassenen in. Die zaten haar nog vol ongemakkelijke verbazing aan te knipperen, waarop Gabriëlle zich ineens zowel opgelaten als miserabel voelde en terugplofte op haar plek op het bankstel schuin tegenover de Tunguska-wand.
„Dat was… fijn om te horen,” aarzelde Peter.
„Nou, of het zo fijn was…,” trok Gabriëlle die woordkeuze in ernstige twijfel.
„Het was in ieder geval verhelderend,” stelde Clara een beter passend woord voor. „Voor mij, in elk geval…” Vragend keek ze Stian en Peter aan, die beiden hun instemming knikten. Clara ging nog even verder. „En: ja, Gabriëlle, hiermee heb je — hier ook weer: voor mij — het sterkste argument tot nu toe neergezet, dat Lidhia en jij twee héél verschillende, eigen personen zijn. En… dat jij niet haar rol spéélt. Jullie zijn in heel veel belangrijke dingen heel verschillend — maar één overeenkomst heb ik in elk geval bij jullie gezien…” Vragend keek Gabriëlle haar aan, bang om nòg een ruk aan die pijnlijke knoop te moeten doorstaan… Clara glimlachte echter geruststellend en stelde vast: „Jullie kunnen geen van beiden toneelspelen.”
Dat bracht alweer een ingewikkelde emotie bij Gabriëlle naar boven — en een misselijk gevoel een stukje lager. Hoe moest ze die scherpe observatie opvatten? Had Clara soms dóór, dat zij het hele gedoe rond Ter Heerdt verborgen probeerde te houden omdat hij haar met de dood bedreigd had? Clara ving die onzekere blik echter van haar op en legde gauw sussend uit: „Dat maakt jullie allebei — los van elkaar — véél geloofwaardiger, meisjes!”
Langzaam drong de werkelijke diepgang van die woorden, in combinatie met de nadenkende hoofdknikken van de beide mannen, tot Gabriëlle door.
„Echt?” controleerde ze voorzichtig.
„Echt,” knikte Clara vol overtuiging.
„Absoluut,” gaf Peter toe.
„Inderdaad,” stemde ook Stian daarmee in.
„Gelukkig,” herademde Gabriëlle, al voelde het pijnlijk dubbel…2 reacties

 1. „Gelukkig,” herademde Gabriëlle, al voelde het pijnlijk dubbel…

  …en met een dergelijk pijnlijk dubbel gevoel verlaat Keiharde dromen de bloCnoot-website, die met recht de kraamkamer voor dit megaverhaal genoemd mag worden, om een eigen site te betrekken op kd.esquizzy.nl — waar het verhaal verder te volgen is voor ingelogde gebruikers.

  Graag wil ik iedereen van harte bedanken die er in al die jaren van genoten heeft en eraan meegeholpen heeft Kd in mijn ogen tot een succes te maken. Alle positieve en bemoedigende reacties en de vele gesprekken waartoe Kd tot nu toe al geleid heeft, zijn in mijn ogen bijzonder waardevol. Ik hoop jullie allemaal ook op kd.esquizzy.nl te mogen begroeten om die ontwikkeling voort te zetten. Heb je nog geen account en wil je graag Kd lezen? Stuur me dan een e-mail op christiaan apenstaart esquizzy.nl — dan neem ik even contact met je op om de gratis toegang te regelen.

  Partir c’est mourir un peu, dat is waar, maar…

  …ik schrijf op Kd’s nieuwe locatie gewoon verder, in de hoop dat ik ooit de conclusie bereik die ik al vanaf het allereerste begin in november 2007 voor ogen heb…

  …en ik hoop en bid dat Kd voor veel mensen tot zegen gebruikt mag blijven worden.

Reacties zijn gesloten.

 
|