Op hoop van toekomst
Door:

Categorie: Fantasy
Geplaatst op 30 januari 2015 | Bijgewerkt: 17 mei 2016 om 09:29 uur.

De verhaaldelen onder Op hoop van toekomst


15 reacties

 1. Hier dan het voorwoord van de twee (langere) verhalen die ik wil gaan plaatsen. Ik ben niet van plan er verder veel mee te doen, maar zie het als ‘vingeroefeningen’, gewoon lekker schrijven om het gevoel te houden, terwijl ik Queeste bijschaaf.
  Later vandaag plaats ik het eerste deel!


 2. Ha!

  Misschien een vreemd perspectiefje van mij, maar als je mij vraagt wat ik één van de sterkste en meest edelmoedige verhaallijnen in LOTR vind, zeg ik: „Die van Eowyn.”

  Als ik aan LOTR denk, komen die scènes uit het boek vooral meteen naar boven: de eenzame vrouw met het hart van een ridder, die met de moed der wanhoop een heldendaad verricht.

  =)

  Misschien is het omdat ik een man ben, dat ik er iets anders tegenaan kijk dan jij, maar juist door het feit dat Eowyn zo enorm scherp in contrast staat met al die mannen, straalt haar verhaal des te helderder in mijn ogen.

  Dat wat jij mist in LOTR, mis ik juist daarom niet: het had bijna niet sterker aanwezig kunnen zijn in mijn beleving… Als Tolkien er meerdere stoere en dappere vrouwelijke helden in geschreven had, was Eowyns verhaal lang niet zo bijzonder geweest. Ik vermoed dat hij juist daarom voor de eenzame vrouw in een mannenwereld koos…

  Ik ben heel benieuwd naar je vingeroefeningen, Lady Vi. Dat wel. Maar ik kijk dus een beetje anders naar de verhouding tussen mannen en vrouwen in Tolkiens werk.

  =)

 3. Dat mag! Maar eh… ik ben niet op zoek naar (meer) dappere vrouwen, zoals Eowyn. Juist niet. Maar wel naar meer perspectief vanuit vrouwen, die gewoon bijdragen vanuit wie ze zijn, in de gewone rol die ze hebben. Misschien heb ik dat niet heel duidelijk beschreven? Ik zal daar nog eens naar kijken 😉


  • Je bent duidelijk in wat je beschrijft, hoor. =)

   Je miste het perspectief van meer vrouwen. Maar je geeft aan dat je denkt dat er meer vrouwen zoals Eowyn waren. Dat kan best, maar wat ik zeg is dat ik het juist sterk van Tolkien vindt dat hij daar géén aandacht aan gaf. Daardoor kwam Eowyn sterker naar voren. That’s all. =)

 4. Zo, die omschrijving heb ik aangepast.
  Overigens vind ik Eowyn ook één van de mooiste karakters in het boek! Met de carnaval zijn wij een weekje weg… dan gaat The Hobbit en Lord of the Rings weer mee in de tas om weer eens te lezen!

 5. Hai LaVi!

  Voordat ik ga lezen even een vraagje: denk je dat ik jouw verhaal kan volgen, ook als ik Tolkien’s ‘In de ban van de Ring’ niet ken/gelezen heb? Of mis ik dan simpelweg te veel “omgevings-“info? 🙂

 6. Dat is een hele goede vraag, Rapunzel… Ik denk dat het wel ‘los’ te lezen is, maar dan mis je wel een deel van de achtergrondinformatie. Je zult dus minder ‘aha’ momenten hebben, wat op zich niet erg is, maar ik vind het lastig om in te schatten hoe leesbaar het dan wordt. Het valt te proberen?
  Maar eh…. even buiten dat… nooit iets van Tolkien gelezen?! Werkelijk waar? Geen interesse, of niet jouw genre? Even benieuwd 😉

  Ergens een (korte) samenvatting van In de ban van de Ring lezen kan uiteraard wel wat extra achtergrondinformatie geven overigens.


  • Grinnik.
   Ze vindt Mizmoor en Kd boeiend, dus dan kan ze LOTR óók waarderen. =)

   Je mag De Hobbit en In de ban van de Ring wel eens van me lenen, Rapunzel. =)

  • Dan zal ik het eens gaan “proberen”, LaVi. We zien vanzelf… 🙂

   Enne in antwoord op jouw vraag: nee, nog nooit iets van Tolkien gelezen. Werkelijk waar 😀
   Simpelweg omdat dat niet *mocht*, en daar hield ik me aan. Er waren genóég andere boeken te verslinden. Wat ik ook gretig gedaan heb 😉

  • Ah, dat snap ik helemaal. Dan zou ik het ook niet gedaan hebben.
   Even uit nieuwsgierigheid: ben je van plan bij dat standpunt te blijven? Of heb je zoiets van: nu ben ik volwassen en ga ik rustig bekijken of ik me hierin kan vinden of dat ik er anders over denk.
   Ben ik wel even benieuwd naar… omdat inder daad ook Kd en Mizmoor onder dezelfde categorie vallen.

  • (Overigens kan ik je wel een korte inleiding geven via PB op Facebook of zo, zodat je iets van de achtergrond weet.)

  • Dank je, LaVi. Zal eerst zelf eens gaan speuren, maar bedankt voor je aanbod, en ik weet je te vinden, mocht ik vragen hebben 😉


  • Als het om een synopsis gaat, lijkt het me dat je jezelf die moeite kunt besparen, Lady Vi.
   Wikipedia zal ongetwijfeld een uitgebreide synopsis van beide boeken bevatten, inclusief een uitgebreide beschrijving van het fenomeen “Middle Earth”.

   =)

 
|

Geef een reactie