25 reacties

 1. Ik vind het wel grappig eigenlijk, dat iets wat er naar mijn idee meer tussen neus en lippen door instaat, er zo voor jou uitspringt. Ik hoop dat het verhaal je niet te lang laat wachten. Als er al iets is. Want ach, iedereen is wel eens moe…

  En even wat anders: het is zo maf! De afgelopen maanden zat ik echt vast en wist ik niet hoe ik verder moest. En nu ik gewoon weer begonnen ben, blijft de pen maar vloeien zeg maar. Ik moet echt mijn best doen om de laptop neer te leggen en mijn andere taken op te pakken en dan blijf ik in mijn hoofd maar verder denken. Ben al volop met post 17 bezig terwijl 16 nog geplaatst moet worden… Heerlijk!

 2. Ha, ja, maar ik had ook gewoon vanmiddag een hele lange post kunnen plaatsen hè! 
  Maar ik was een beetje bang dat ik boven de 15 minuten uit ging komen dus heb ik het toch maar in tweeën gesplitst.

 3. Fijn dat je weer verder bent gegaan! 

  Een heerlijk, huiselijk tafereel, mooi neergezet! En toch ook wel benieuwd wat Marit heeft… Want die moeheid en dat weinige eten roepen bij mij ook vragen op.

  Maarre… gewoon tevreden zijn met wat/wie je hebt is een heel grote rijkdom… Dromen van iets mooiers en beters kan altijd, maar genieten van het moois en goeds dat er nu om je heen is, is ook een rijkdom…

  Ik zal m'n naam maar in ere houden door nog een lijstje toe te voegen, met mijn meest-gebruikte smiley. 
  * al weer -> mag volgens mij aan elkaar.
  * namiddag  -> dat woord is rondom mij een beetje in onbruik geraakt, maar ik vind het een mooi en duidelijk woord.
  * klasgenootje waarvan  -> officieel is het 'van wie', maar het is natuurlijk geschreven spreektaal, dus er is ook wel wat voor te zeggen om het gewoon 'waarvan' te laten.
  * Toch handig zo’n vriendin met schoolvakanties -> !
  * Matthias wilde nog doorvragen maar Samuël  -> een komma voor maar?
  Enne… gelukkig dat Samuël een jongetje is 😉

  En, na de tweede keer lezen, toch nog een paar toevoegingen:
  * zeven diensten achter elkaar -> is dat niet wat veel? Ik weet niet of daar regels voor zijn, maar ik vind zeven diensten achter elkaar draaien in het ziekenhuis best wel heftig overkomen… En ik vraag me meteen af of Marit een volledige baan heeft? 
  * “Net als ik”, hielp Marit hem herinneren. -> voelt Marit zich ook schuldig dat Mattias moet werken met Pinksteren?

   Want ach, iedereen is wel eens moe…

  Haha, ja.. maar als je écht een goede schrijfster bent, dan schrijf je geen woord teveel! (Haha, dat is dan weer logica waar ik soms achter sta en soms helemaal niet, ligt er net aan langs welke kant ik het bekijk.) Maar ik denk dat je het niet voor niets geschreven hebt… 

 4. (Haha, dat is dan weer logica waar ik soms achter sta en soms helemaal niet, ligt er net aan langs welke kant ik het bekijk.)

  @Anne :  

   Als er al iets is. Want ach, iedereen is wel eens moe…

  @LaVi : „Voowal doowgaan.”  

 5. Hihi, even een kleine anekdote over die 'namiddag'. Hier tegen Brabant aan hebben ze het nog wel eens over 'voor de middag' en 'na de middag'. Maar toen wij van onze Oostenrijkse gastvrouw gerust 'vormittags' mochten komen aangezien we 's nachts al gingen rijden, stonden we een paar jaar terug toch even te twijfelen. Want 'vormittags'… wat is dat dan? Is dat 'voor de middag' of 'voorin de middag'? Omdat we Daniela niet in verlegenheid wilden brengen, maakten we een extra stop en kwamen we tegen 14.00 uur aan geloof ik. Bleek dus dat ze ons al rond 11.00 uur verwacht had… 
  Ik moet ze volgend jaar zomer maar eens vragen of 'nachmittags' bij hen dan vroeg in de avond is, want bij mij is 'in de namiddag' gewoon zo rond 17.00 uur of zelfs nog 16.00 uur. Kwestie van cultuurverschil 😉

 6. Zo, daar ben ik weer 🙂 Even je lijstje gekopieerd Anne, is makkelijker reageren.
  * al weer -> pas ik aan! (Ik kwam ‘m overigens nog vier keer op andere plaatsen tegen in mijn bronddocument…)
  * klasgenootje waarvan -> dat was inderdaad als spreektaal bedoeld 🙂
  * een komma voor maar -> daar kijk ik nog even naar
  * zeven diensten achter elkaar -> ik heb dat zelf wel eens gehad, in mijn tijd in het ziekenhuis. Maar dat is heel lang geleden en het was geloof ik wel een maximumn. Ik had in gedachten dat er een dienst geruild was vanwege Marits vrije dagen met de begrafenis, maar jij draagt wel een goed punt aan voor wat betreft dat fulltime werken. Ik werkte destijds fulltime, als leerling, maar Marit natuurlijk niet. Ik ga voor een aanpassing zorgen!
  * net als ik: nee, ze voelt zich niet schuldig, maar ze moet wel – net als hij – werken met Pinksteren

 7. Marit heeft nu vier vroege diensten (dinsdag t/m vrijdag) en op zondag moet ze een extra dagje werken. Dat is dan weer terug te lezen in T 3., waar Matthias vertelt dat hij heeft rondgebeld en dat Marit een dienst kan ruilen als ze naar de begrafenis wil, maar dat ze dan wel extra moet werken in het Pinksterweekend.
  Beter zo?

 8. * zeven diensten achter elkaar -> Aha, dat is wel logischer zo, ja! Bepaald werk 'mag' je volgens mij ook niet teveel achter elkaar doen, omdat je wel accuraat moet blijven.

  *T3 Matthias/rondbellen -> ik heb even geen tijd om dat terug te lezen, maar bedoel je dat Matthias voor Marit is gaan rondbellen of zij met iemand een dienst kan wisselen? 


Geef een reactie