20 reacties

 1. Tja… blijft echt de vraag resten welke ontdekking Marit heeft gedaan… Ik heb wel een vermoeden, maar ik zou het een beetje raar vinden als Marit zoiets ontdekt op de terugweg uit het park… Lijkt me nogal een bijzonder moment daarvoor… 
  Maar goed, als jij nou eventjes opschrijft wat er in je hoofd zit, kan ik morgen lezen wat er aan de hand is. 

  M'n lijstje stond al bij de vorige post, dus bij deze post ben ik lekker snel klaar. Toch handig twee posten op een dag!

  Misschien nog één heel klein ini-minpuntje over het volgende stukje:

  Ze sloot haar ogen heel even en ademde diep in en uit. Heerlijk zo’n park, zoveel groen middenin een stad was een verademing. Zo bleef ze stil zitten tot het geluid van een torenklok in de verte haar iets overeind deed komen. Ze keek op haar horloge en hield haar pols toen triomfantelijk omhoog.
  “Het is je gelukt schat! Een kwartiertje rust!”

  Het 'heel even' en het 'kwartiertje' vormt eigenlijk een nogal scherp contrast. Het kan natuurlijk wel: dat Marit eerst heel even met haar ogen dicht zit en daarna 10 minuten lang zit te dromen. Maar het kwartiertje komt voor mij een beetje uit de lucht vallen als een heel grote tijdsprong, die ik daar niet direct verwacht.

 2. Als Quizzy tijd over heeft, of klaar is met Kd, kan hij er misschien eens een smiley-woordenboek op na gaan houden…  Want de intentie van sommige smileys glijdt soms ook een beetje langs mij heen. angel Maar ik vind die grote er wel leuk uitzien!

 3. Maar enigszins los daarvan ben ik dus benieuwd naar precies hetzelfde als Anne. Als het is wat ik vermoed, hoe ontdekte ze dat tijdens het fietsen naar huis?

  Ik zie de combinatie "fietsen" en "zwangerschapstest" nog niet helemaal werkend voor me. 

  Maar goed. Men zegt weleens dat vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen, dus dat neem ik hierbij dan maar ter informatie aan.

 4.   
  Ik kan anders een heleboel ontdekken op de fiets hoor šŸ˜‰

  Ik ga morgen in op de puntjes hier en bij de vorige post.

  Maar eh… no further comment voor wat betreft de overige 95% van deze post? 

 5. Ben ik weer šŸ™‚ Ik ben nog steeds benieuwd of jullie ook iets vonden van het eerste deel van deze post, maar dat komt vast wel.

  # kwartiertje: dat kwartiertje gaat in bij het begin van deze post, Anne, als Matthias neergeplofd is op het bankje en zegt dat hij hoopt dat ze nu even een kwartiertje rust hebben. Hij geeft zelfs nog aan dat hij soms zo verlangt naar die tijd dat ze uren lagen te praten op een kleedje, dus dit gesprek met Marit valt voor hem ook onder 'rust'. Die rust begint dus niet pas als zij haar ogen sluit šŸ˜‰ 
  Is dat duidelijker? Of moet ik daarin toch nog wat aanpassen?
  # fiets: wat bedoelen júllie nu eigenlijk precies? Wat denken jullie dat er gebeurd is, op de fiets? En wat zou er dan niet op de fiets kunnen?? Of ligt het aan het woord 'ontdekken' misschien?

 6. # fiets: wat bedoelen júllie nu eigenlijk precies?

  Een metalen paard met twee wielen in plaats van vier benen en een stuur in plaats van een hoofd met eventueel leidsels. Kleiner en dus eenvoudiger te bestijgen dan een paard. Een zadel is optioneel op het paard, zit (doorgaans) vast op een ~ . Weglaten van het zadel levert in beide gevallen pijnlijke situaties op. Geluid: naar keuze enkel- of meervoudig rinkelen in plaats van hinniken. Dient mechanisch aangeslingerd te worden om voorwaartse beweging te produceren.

  Wat denken jullie dat er gebeurd is, op de fiets?

  Daar heeft Anne het volgende over geschreven:

   Maar goed, als jij nou eventjes opschrijft wat er in je hoofd zit, kan ik morgen lezen wat er aan de hand is. 

  Lijkt mij heel goed advies, ter verduidelijking van deze hele conversatie. 

  En wat zou er dan niet op de fiets kunnen??

  Euhm… ik denk dat ik dat heb weggegeven met:

  Ik zie de combinatie "fietsen" en "zwangerschapstest" nog niet helemaal werkend voor me. 

  …waarmee ik trouwens meteen ook preventief *mijn* antwoord gaf op:

  Wat denken jullie dat er gebeurd is, op de fiets?

   Hoe specifiek moeten we zijn, Lady Vi? 

  Of ligt het aan het woord 'ontdekken' misschien?

  Geen idee. Zou kunnen. Misschien ook aan alle gedachten die Marit omtrent haar "nog onzekere ontdekking" heeft.
  In mijn ogen kun je Annes advies beter gewoon opvolgen, want als je na deze reactie nog niet duidelijk hebt wat *ik* denk (ik zal niet voor Anne spreken al vermoed ik dat zij exact hetzelfde vermoed als ik — en dat zij, evenals ik, geen plausibele alternatieven weet te bedenken naar aanleiding van je beschrijvingen in de tekst) — enfin, als dàt je na deze reactie nog niet duidelijk is, dan geef ik het stokje aan Anne om het verder te verhelderen.

  Anne —>                      frown <— ikke

 7. Ik heb overigens heel helder wat jullie dénken, maar de manier waarop verbaast me gewoon. Alsof je datgene maar op één manier zou kunnen 'ontdekken' en dan vooral niet op de fiets. Dat was waarop ik even door wilde vragen.

  Ik kan op de fiets (of waar dan ook) echt van alles ontdekken… ik kan onder de douche ontdekken dat ik de verjaardag van mijn tante ben vergeten, ik kan in de rij voor de kassa ontdekken dat de uitleentijd van mijn bibliotheekboeken is verlopen etc. Daar heb ik mijn tante of mijn boeken niet voor nodig.
  Maar nogmaals: misschien is het woord ontdekken verwarrend en ik ik beter spreken over 'erachter komen' of 'tot de ontdekking komen'. Het kan ook zijn dat dat voor jullie niets uitmaakt in dit geval: dan is het gewoon even afwachten tot de volgende post en/of die erna.

 8. Ik denk dat wij heel gewoon benieuwd zijn naar hoe je op de fiets kunt ontdekken dat je zwanger bent? 

  Zo. Het hoge woord is eruit. 

  Maak er geen groot punt van: dat is het niet, vandaar ook mijn enigszins speelse reactie op je vraag hierboven — waaruit ik overigens niet opmaakte dat je duidelijk hebt wat wij denken. 

  Houd er alleen rekening mee dat ik een man ben.  Ik kan óók van alles ontdekken als ik op de fiets zit — maar de ontdekking dat ik zwanger ben… nee, daar kan ik mij weinig bij voorstellen. 

  Ik heb dus geen enkele ervaring met het ontdekken dat ik zwanger ben.  Ook heb ik geen idee op hoeveel manieren je die ontdekking kunt doen.  Je omschrijvingen in T.15 stuwden mijn vermoeden al in die richting, maar dat was een vermoeden als mede-schrijver naar waar je met die omschrijvingen naartoe wilde — wat dus het geval lijkt te zijn in T.16. 

  Als je op de fiets zit, heb je enorm veel lichamelijke prikkels te verwerken — voor zover ik op de hoogte ben is één duidelijk vlaggetje voor deze specifieke ontdekking het *wegblijven* van een lichamelijk symptoom over een langere periode: niet iets dat je specifiek eventjes tijdens een fietstochtje zou opvallen. Lijkt mij. [Citation needed] 

  Wat ik (en volgens mij Anne ook) dus gewoon heel graag wil weten is: hoe heeft Marit dat op de fiets ontdekt — als wij goed zitten met onze vermoedens? Wat was het, waaraan ze het ontdekte? 

  …en ja, in dat geval lijkt het inderdaad aan het woord "ontdekken" te liggen. 

  Hoewel… de alternatieve omschrijvingen die je noemt, zouden bij mij exact dezelfde vraag oproepen. 

  …want "ergens achter komen" en "tot de ontdekking komen dat" geven nog steeds een definitef iets weer — en spreken de optie van "een vermoeden" tegen…

  Hoe dan ook. Ik ben prima bereid om te wachten tot Marit zelf er verder over begint.
  Het is gewoon zo leuk om te speculeren en mijn (praktische) vragen rond dat, wat er in deze dubbelpost staat, te benoemen…

  Ik neem tenslotte aan, dat je hints weggeeft in je verhaal, en niet-benoemende maar toch duidelijke gedachten van Marit (zoals dat laatste stukje T.16) gebruikt, om ons juist daarin te stimuleren…

  Want zolang Marit niet aangeeft dat zij denkt dat ze zwanger is, kan ik er geen feestje over maken: het zou iets anders kunnen blijken te zijn, al vraag ik me dan ernstig af wat dat kan zijn — verras me, wordt het dan.

 9. *grijns*

  Helemaal duidelijk 

  En ik ben zo'n type die op de meest vreemde momenten de meest vreemde associaties krijgt die de meest bijzondere conclusies of ontdekkingen of gedachten kunnen uitlokken. Denk dat jij/jullie dat misschien minder hebben 

  Ik ga gewoon lekker verder! 

 10.  Ik zal voor het gemak maar even bij de feiten blijven. 

  Het enige wat mij nog opgevallen was, was dat Marit voor vertrek richting huis nog even langs het toilet ging, wat je in principe ook tot de terugweg zou kunnen rekenen. 

  Verder: ontdekken klinkt voor mij heel stellig. Het is alsof Marit door de fietstocht ineens iets HEEL ZEKER weet. De vraag is dan wat… Een vermoeden lijkt me om eerlijk te zijn logischer te krijgen op een fiets, dan een 'ontdekking'. Maar misschien ligt dat inderdaad aan hoe ik zelf ben. Ik ben sowieso meer iemand van de 'misschiens' en de 'vermoedens' en ik ontdek pas iets als ik 100% zeker weet dat het waar is. 

  Al mijn ontdekkingen die ik op de fiets of in de auto krijg zijn meestal filosofisch van aard. Ik kan me niet herinneren ooit een lichamelijk 'ontdekking' op de fiets te hebben gedaan.  

  Haha, best wel een grappig gesprek zo! En schrijf jij maar lekker verder, Lady Vi!


Geef een reactie